50ste Timmerdorp begonnen

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 15:01

In de mooiste vestingstad Gorinchem vindt het 50ste Timmerdorp aan Buiten de Waterpoort plaats, een bijzonder evenement dat op maandagmiddag officieel geopend werd. Dit jaar staat het hele gebeuren in het teken van een Magische Wereld, gebaseerd op het creatieve ontwerp van Vienna den Hartog. Vienna, niet alleen de visionaire bedenker van het thema, maar tevens de burgemeester van deze speciale editie, nam samen met twee wethouders, Caithlyn van der Voorde en Sophie Slob, de eer op zich om het Timmerdorp met veel enthousiasme te openen.

De toespraak van de kinderburgemeester van Gorinchem, Cato de Lange, sprak het drietal toe en wenste hen het allerbeste toe voor de komende spannende week.

Voorafgaand aan de feestelijkheden werd een vrijwilliger die al maar liefst 45 keer zijn steentje had bijgedragen aan het Timmerdorp, in het zonnetje gezet. Met een rood t-shirt pronkend met het getal 45, werd hij een baken van herkenning voor alle aanwezigen. Een verrassing stond de organisatoren te wachten toen de gemeente Gorinchem zelf een cheque overhandigde aan het Timmerdorp. De kinderburgemeester, Cato de Lange, had de cheque als een extraatje bij zich.

Nadat het aftellen een climax bereikte, zwaaide de poort open en overspoelde honderden kinderen met begeleiders het terrein. De begeleiders kregen de kans om even rond te kijken, maar moesten daarna het veld overlaten aan de ware hoofdrolspelers: de kinderen zelf. Een vleugje weemoed kruipt echter altijd in de harten tegen het einde van de week, wanneer de vrijdagavond zijn intrede doet. Op dat moment wordt het Timmerdorp afgebroken en worden de overblijfselen in vlammen opgenomen. Het grote vuur vormt een spannend schouwspel, alhoewel het onvermijdelijk is dat de prachtige bouwwerken kort daarna niets meer dan een herinnering zijn.

foto's: GP-buro