Peuters bouwvakker

Gepubliceerd op 17 augustus 2023 om 10:54

Op woensdag 16 augustus van waren ouders en kinderen van het PeuterCafé uit de binnenstad en de Ouder Kind Inloop uit de Haarwijk van harte welkom op het Natuurcentrum. Hun missie: hutten bouwen! Met kartonnen dozen als bouwmateriaal, of voor de ambitieuzeren onder hen, het neerzetten van een grandioos kasteel.

De afgelopen jaren waren er de meest waanzinnige hutten en kastelen gebouwd. Het bouwwerk kon vervolgens worden aangekleed met lappen stof of mooi worden geschilderd met verf.

Met bouwkunst als hun superkracht en enthousiasme als brandstof, was het resultaat onvermijdelijk: een verbluffend en kolossaal bouwsel! Maar liefst 35 peuters gooiden zich met volle overgave in de constructie van hun kartonnen onderkomens.

Dit spektakel had een alternatief Timmerdorp-gevoel, zij het zonder het lawaaiige getimmer. Terwijl de kleintjes met dozen in de weer waren, ontstond elders Buiten de Waterpoort een ander Timmerdorp, bemand door iets oudere kinderen die hamers en hout hanteerden als een ervaren bouwteam.

Het bleek al snel dat niet alleen de kinderen in de weer waren. De moeders ontpopten zich als ware bouwvakkers, met een enthousiasme dat zelfs de meest doorgewinterde aannemer jaloers zou maken. Zozeer zelfs dat sommige moeders als eenmansbouwbrigades te werk gingen, terwijl hun kroost elders vertier zocht. De bouwwoede kende werkelijk geen grenzen!

video: GP-TV

foto's: GP-buro