Succesvolle Afsluiting van het 50ste Timmerdorp

Gepubliceerd op 19 augustus 2023 om 12:57

Vrijdag markeerde de feestelijke afsluiting van het 50ste Timmerdorp na een week die jonge bouwers samenbrengt voor een week vol creativiteit en plezier. Om 13 uur en verzamelden de kinderen zich bij Buiten de Waterpoort en marcheerden enthousiast naar de Groenmarkt. Hier werden ze getrakteerd op een levendige voorstelling met diverse acts, waaronder een goochelaar. De voorstelling leverde veel gelach en plezier op.

Later op de avond, rond 19.00 uur, keerden de deelnemers terug naar het Timmerdorp. Het terrein was in middels getransformeerd met een indrukwekkende stapel hout. De kinderburgemeester en de burgemeester en wethouders van het Timmerdorp werden in brandweerpakken gehuld en kregen knalgele brandweerhelmen op. Onder de begeleiding van ervaren brandweermannen staken ze de houtstapel aan.

Het spektakel werd versterkt door overal aanwezige brandweerslangen en watervernevelende apparaten, bediend door enthousiaste leden van de jeugdbrandweer. Het vuur groeide gestaag en zorgde voor een warme sfeer die het publiek dwong om langzaam achteruit te bewegen.

Het 50ste Timmerdorp was zonder twijfel een succesvolle en gedenkwaardige week. Ondanks dat de bouwwerken in het vuur opgingen, overheerst het gevoel van voldoening en trots bij alle betrokkenen. Met het vooruitzicht op het 51ste Timmerdorp wordt al uitgekeken naar een nieuwe uitdaging.

video: GP-TV

Foto's: GP-buro