Hutten bouwen op het Natuurcentrum groot succes

Gepubliceerd op 20 augustus 2023 om 11:43

Ingezonden

Het was een prachtig en zichtbaar samenspel tussen ouders en maar liefst 35 kinderen tijdens het 'hutten bouwen’ op het Natuurcentrum Gorinchem op woensdag 16 augustus. Het zonnige weer was voor veel mensen een uitnodiging om vroeg aanwezig te zijn, want om 10 uur gingen we van start met al heel wat ouders en kinderen!

De kinderen hebben samen een schitterend eindresultaat neergezet. Alles is voorbij gekomen, kleurrijke hutjes en huizen maar ook een winkel en een boot er is deze ochtend veel plezier beleefd. Niet alleen voor de kinderen maar óók zeker voor de ouders!

Een tafel vol verf, grote rollen plakband, scharen en verschillende stoffen; er was genoeg materiaal om de hutten te voorzien van kleurrijke gordijnen en andere aankleding. De ochtend bestond uit veel vaste bezoekers van De LimonadeBrigade, maar ook een aantal nieuwe gezichten. Ook waren er ouders die niets van de activiteit af wisten, maar zich gelukkig welkom voelden om spontaan aan te sluiten en mee te doen met het hutten bouwen. Het was erg leuk om te zien hoe dit 'gewoon' kan. Veel kinderen gingen na het opstarten zelf aan de slag waardoor ook ouders even met elkaar in gesprek konden gaan. Tussendoor is er door de kinderen volop gespeeld met alles wat het Natuurcentrum te bieden heeft.

Wil je gezellig andere ouders ontmoeten, handige opvoedtips uitwisselen of nieuwe vriendschappen sluiten? Het kan allemaal op woensdag- of vrijdagochtend samen met je kindje in het PeuterCafé, MamaCafé of de Ouder Kind Inloop! De gastvrouw of professional beantwoordt vragen over positief en ontspannen ouderschap. Regelmatig belichten deskundigen interessante thema’s en kun je even je vraag kwijt. Toegang is gratis. Koffie, thee en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl.

Lees ook: Peuters bouwvakker