Openluchtkerkdienst op Groenmarkt

Gepubliceerd op 20 augustus 2023 om 13:49

Op de laatste dag van het jaarlijkse Zomerfeest in Gorinchem verzorgde de lokale christelijke gemeente een openluchtkerkdienst op het feestterrein op de Groenmarkt. 

Voor verbinding met de bredere gemeenschap, zorgde de christelijke gemeente ervoor dat zelfs degenen die vanuit huis de kerkdienst wilden bijwonen, dit konden doen door middel van een live-uitzending op het YouTube-kanaal van de kerk.

Dominee Leendert Plug leidde de dienst met een boodschap die mensen raakte: "Gemaakt voor Liefde!" Een tijdloos thema. Het muzikale gedeelten werden verzorgd door de Praiseband All in One, die hiermee de sfeer versterkte. 

De openluchtkerkdienst trok veel bezoekers. De Groenmarkt was goed plaats bezet. Velen hadden gehoor gegeven aan de oproep van de kerk om hun eigen stoelen mee te nemen, terwijl anderen zich comfortabel installeerden op kleden, vergezeld door hun kinderen die zich bezig konden houden speelgoed.

Deelnemen was gratis, wel werd er een vrijwillige collecte gehouden, waarvan de opbrengsten zullen worden gedoneerd aan een gastvrij bijna-thuis-huis voor mensen in de laatste levensfase.

Aan het einde van de dienst stond een  team klaar om te praten met degenen die de behoefte voelden om dieper in te gaan op de boodschap. Het team was herkenbaar aan hun lichtgroene shirts. 

foto's: GP-buro