IFFG met Slotstuk bij Loevestein

Gepubliceerd op 22 augustus 2023 om 11:26

Zaterdag is inmiddels uitverkocht, maar voor vrijdag- en zondagavond zijn nog kaartjes beschikbaar! 

Deze week steekt het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) de rivier over naar Slot Loevestein, om aldaar van 25 t/m 27 augustus deze zomer nog eenmaal het witte doek op te zetten. ‘De films sluiten aan bij de huidige expositie: Monddood, politiek gevangen'

'Drie zeer actuele films met ontzettend boeiende sprekers die een inleiding verzorgen en de film nog meer verdieping geven. Dat maken de filmavonden extra bijzonder, en dat heb ik het nog niet over het unieke historische decor gehad’, aldus de enthousiaste festivaldirecteur Anika van der Kevie.

'Voor het derde jaar op rij slaan wij de handen ineen met de medewerkers van Loevestein, want de films die wij vertonen, passen geheel bij het cultureel erfgoed en de expositie die zij organiseren. Maar ook het unieke decor waarin je je begeeft zodra je de binnenplaats van het slot oploopt, dat maakt het film kijken magisch’,  zegt van der Kevie.

Vrijdagavond 25 augustus staat 107Mothers op het programma, een inkijkje in de vrouwengevangenis van Odessa. Directeur Rob Platzebeecker vertelt vooraf meer over zijn werk in de penitentiaire Inrichting Ter Peel, waar vrouwen en kinderen tot 4 jaar verblijven. Zaterdagavond 26 augustus is Mohamedou Ould Slahi – Houbeini aanwezig. De film The Mauritanian is gebaseerd op zijn leven en zijn onterechte gevangenschap van 15 jaar. Tot slot op 27 augustus kun je de prachtige, prijswinnende animatie-documentaire Aurora’s Sunrise zien. De inleiding wordt verzorgd door Dr. Ayşenur Korkmaz, gepromoveerd aan de UvA en zal haar blik werpen op de gevolgen van de Armeense genocide.

‘De filmavonden bij Slot Loevestein zijn indrukwekkend en populair, één van de avonden is zelfs al uitverkocht', vertelt van der Kevie vrolijk. ‘Vanuit Gorinchem vaart Riveer je over en vanuit Woudrichem pak je het voetveer. Of je komt met de auto en parkeert bij het Slot. We verwachten weer bezoekers uit alle windstreken.’

Informatie en tickets: www.iffg.nl

Foto: Ferry Verheij