Memory Lane in Zevende Huis

Gepubliceerd op 23 augustus 2023 om 09:02

Tijdens Culturele Zondag op 10 september staat het duo “Memory Lane” op het podium van huiskamertheater “Het Zevende Huis” aan de Knipsteeg in Gorinchem. De toegang is gratis, er staat een hoed voor de muzikanten. Er is koffie, thee en zoals altijd, iets lekkers. Optredens duren elk 40 minuten en straten om 15.00 en 16.00 uur. Aan de muur hangen werken van Ernst Van Es

Memory Lane is het resultaat van de lockdowns gedurende de covid periode. Elke zondag brachten Margôt Schenk en Loek Schrievers vanuit hun thuisstudio een lied uit via You Tube. In totaal zijn er op deze manier 22 songs uitgebracht. Memory Lane is het resultaat van de zoektocht naar goede liedjes uit het verleden tot op heden. Het is een mooie verzameling geworden die ze zullen brengen tijdens Culturele Zondag.

Na 16 jaren Griekse blues met de groep Palio- Parea in binnen- en buitenland gespeeld te hebben, gaan Margôt en Loek terug naar de roots van weleer. De verrassende arrangementen geven de blues, pop, country, rock en Americana een nieuw leven.

O.a. Joan Armatrading, Willy Deville, Van Morrison, Gerry Rafferty, Natalie Merchant, Bob Dylan, Neville Brothers, JJ Cale, Boz Scaggs, Keb ’Mo’, Ray LaMontagne, als ook eigen werk van Loek Schrievers duiken in de Memory Lane op.

Aan de muur hangen deze maand de realistische schilderijen van de Gorinchemse fijnschilder Ernst van Es. Zijn werk staat stil bij kleine, op het oog onbelangrijke dingen uit het dagelijkse leven, die hij net iets uit zijn verband neerzet. Daardoor krijgen ze juist meer betekenis.