Fees­te­lij­ke ope­ning 'De bieb helpt!'

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 13:38

In het kader van de Week van Lezen en Schrijven heeft de Bibliotheek Gorinchem, in samenwerking met enthousiaste vrijwilligers en maatschappelijke partners, op feestelijke wijze het nieuwe 'Bieb-helpt-plein' in de bibliotheek geopend. Dit veelzijdige plein biedt een centrale plek waar zowel inwoners als maatschappelijke partners terecht kunnen voor verschillende activiteiten, zoals werken, studeren, leren, ontmoeten, zaken regelen en informatie verzamelen. Tegelijkertijd vierde de Bibliotheek Gorinchem dat het Taalhuis Gorinchem dit jaar het kwaliteitscertificaat voor Taalhuizen heeft behaald.

Officiële opening van 'De bieb helpt!'

Het hoogtepunt van de middag was de feestelijke onthulling van 'De bieb helpt!'. Een, in veel papier ingepakte, boekenrek werd onthuld op het Bieb-helpt-plein. Dit rek bevat een uitgebreide collectie studie- en leesboeken, werkboeken, tijdschriften, spellen, online programma's en andere materialen waarmee iedereen kan oefenen met Nederlands, rekenen en computervaardigheden, zowel zelfstandig als met hulp, ter ondersteuning van persoonlijke en professionele ontwikkeling,

Tijdens het evenement werd ook het kwaliteitscertificaat voor Taalhuizen onthuld, waarmee de inzet en toewijding van het Taalhuis Gorinchem om de taalvaardigheden van de gemeenschap te verbeteren, werd erkend.

Interactieve workshop: Ontdek onze collectie basisvaardigheden

Na deze plechtigheden konden de aanwezigen de vernieuwde bibliotheek verkennen en deelnemen aan een boeiende en interactieve workshop. Deze workshop gaf een kijkje in de onlangs volledig vernieuwde collectie basisvaardigheden. Genodigden werden in vier groepen verdeeld voor een speurtocht, waarbij ze drie vragen moesten beantwoorden, die later met elkaar werden besproken. 

Drankje

De dag werd afgesloten met een drankje, waar deelnemers de kans hadden om ervaringen uit te wisselen en te genieten van een ontspannen sfeer. Het evenement was niet alleen leerzaam, maar ook bijzonder gezellig. Op dit Bibliotheek-helpt-plein is nu prima in staat om de gemeenschap te ondersteunen in lezen, schrijven en basisvaardigheden.

video/foto: GP-TV /GP-buro