Burgerinitiatief Schoon Gorinchem blikt tevreden terug op World Cleanup Day

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 10:38

Burgerinitiatief Schoon Gorinchem kijkt met voldoening terug op de geslaagde schoonmaakactie rond de Willem-Alexanderflat in de Gildenwijk tijdens World Cleanup Day, afgelopen zaterdag 16 september. De impact van deze inspanning gaat verder dan een schone straat; het heeft de lokale gemeenschap dichter bij elkaar gebracht en de leefomgeving verbeterd.

Daarnaast hebben zij ook met de overburen van het ASZV-huis kennis kunnen maken. Deze gebeurtenis bevorderde ook een kennismaking met het prachtige nieuwe ASVZ-huis. Samen hebben ze zich ingezet voor het opfrissen van hun woonomgeving. Het mooie weer, het gezellige terras voor het ASVZ-huis en de koffie met vestingkoekjes hebben bijgedragen aan een warme en gezellige ochtend voor alle betrokkenen.

Schoon Gorinchem heeft de Willem-Alexanderflat als locatie voor hun schoonmaakactie gekozen omdat de bewoners daar lange tijd te maken hebben gehad met de ongemakken van woningrenovaties. Het initiatief gaat echter verder dan het bestrijden van zwerfvuil; het omvatte ook het verfraaien van de omgeving met nieuwe planten in de bloembakken, beplanting rond de lantaarnpalen en het verwijderen van onkruid tussen de bestrating.

Dit initiatief kon rekenen op de medewerking van verschillende lokale partners, waaronder woningcoöperatie Poort 6, de gemeente Gorinchem, reinigingsdienst Waardlanden, Avres groenvoorziening en woonvoorziening ASVZ locatie Wijnkoperstraat. De samenwerking tussen deze partijen heeft geleid tot een succesvolle dag van gemeenschapsbetrokkenheid en het verbeteren van de leefomgeving.

Schoon Gorinchem blijft zich inzetten voor een schonere en leefbaardere stad. Blijf op de hoogte van hun activiteiten en nieuws via hun Facebook-pagina: www.facebook.com/schoongorinchem0183.

foto's: Schoon Gorinchem - Harrie Woudstra