Een Weekend vol Activiteiten in Gorinchem

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 12:24

Het afgelopen weekend bruiste Gorinchem van de activiteiten en evenementen die zowel bewoners als bezoekers van de stad konden verwelkomen. De diverse festiviteiten  boden voor ieder wat wils. Helaas werd niet alles beloond met het grote aantal bezoekers dat zij verdienden.

Op vrijdagmiddag opende wethouder Eva Dansen de expositie "Oud Roze" bij Buiten de Waterpoort. Voor een uitgebreid verslag van deze opening, inclusief foto's en video, verwijzen wij u graag naar ons artikel Reizende Expositie "Oud Roze".

Vrijdagavond bracht de sfeervolle "Schemermarkt" de Langendijk tot leven. In de straat niet alleen kraampjes, maar ook een podium voor diverse optredens. 

Op zaterdag was de Lingehaven het decor voor de jaarlijkse Botenbeurs. Het regenachtige weer, dat helaas invloed had op het aantal boten dat te koop werd aangeboden, wist de beurs nog steeds liefhebbers de Linghaven te trekken. Het aantal kraampjes op de kade was helaas meer dan gehalveerd. Jammer voor de organisatie.

Op de Grote Markt stond voor het museum een imposante tent waar de hele dag door diverse Big Bands optraden. Helaas werkte het weer niet mee, en bovendien bleek dat veel mensen niet op de hoogte waren van dit prachtige muzikale evenement. Gorkums Nieuws, altijd alert op lokaal nieuws, ging op het geluid af omdat persberichten ook de redactie niet hadden bereikt.

Tot slot werd op zaterdagmiddag in het Gorcums Museum de expositie "XXS miniaturen" feestelijk geopend. De tentoonstelling trok een talrijk publiek, en terecht. De verzameling miniaturen bood een verrassende kijk op kunst en detail, en was zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook hier verwijzen wij u naar Miniaturen in Kunst en Modelbouw Betoveren Bezoekers in Gorcums Museumm