Zonnebloemfiets biedt nieuwe mogelijkheden voor mensen met mobiliteitsbeperking

Gepubliceerd op 26 september 2023 om 17:32

Pauline Grethe van de lokale Zonnebloemafdeling is verheugd over de introductie van de Zonnebloem-Bliekenbike en de samenwerking met lokale partners. Pauline benadrukt: "Dit initiatief stelt mensen met een mobiliteitsbeperking in staat om te genieten van heerlijke fietstochten."

De Zonnebloem-Bliekenbike is een speciaal aangepaste elektrische fiets waarmee men samen met een vriend, vrijwilliger of familielid op avontuur kan gaan. In Gorinchem betreft het de Duofiets. De bestuurder heeft volledige controle over de fiets, terwijl de passagier optioneel kan meetrappen. De Duofiets is uitgerust met handige functies, zoals een draaibare stoel en een zwenkbare voetenplaat, en beschikt over een snelwissel voetfixatie op het pedaal, links en/of rechts, om te voorkomen dat de voet van de trapper glijdt. Dit is met name gunstig voor mensen met spasmen of verlammingen.

Reserveren en Meer Informatie

Vanaf 1 september is de Zonnebloem-Bliekenbike voor publiek beschikbaar om te reserveren via een elektronisch reserverings- en betalingssysteem. De Duofiets bevindt zich bij Syndion, Woonlocatie Griendweg 16-18 in Gorinchem. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om de Zonnebloem-Bliekenbike Duofiets te kunnen reserveren via de volgende link. Na goedkeuring van de aanmelding ontvangen zij een uitnodiging per e-mail om de Topology smartphone app te gebruiken voor het boeken van de Duofiets. De Duofiets is beschikbaar voor € 10,00 per dag of € 5,00 per dagdeel, betalingen worden eveneens via de Topology app afgehandeld.

Voor meer informatie over de Zonnebloem-Bliekenbike, bezoek: https://www.zonnebloem.nl/gorinchem/nieuws/2023/07/duofiets-de-zonnebloem-bliekenbike

foto: GP-buro