Gorinchem Beweegt en Goba organiseren Schoolbasketbaltoernooi voor Basisschoolleerlingen

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 09:09

Op maandag 7 november bundelen Gorinchem Beweegt en basketbalvereniging Goba hun krachten om een schoolbasketbaltoernooi te organiseren in sporthal Oosterbliek. Dit evenement is bedoeld voor de hoogste groepen in het basisonderwijs en staat open voor publiek.

Na een korte onderbreking wordt de jaarlijkse traditie hervat om kinderen in de leeftijdsgroepen U12 en U14 de kans te geven om elkaar op een sportieve manier uit te dagen in de groeiende sport van basketbal in Gorinchem. Vrijwilligers en beweegleerkrachten zullen tijdens het toernooi honderden kinderen begeleiden in onderlinge wedstrijden met verlaagde baskets. Het belangrijkste doel is om kinderen op een vriendelijke en gezellige manier kennis te laten maken met deze toegankelijke teamsport.

De voorzitter van Goba, Egbert Egberts, benadrukt: "Goba heeft ook ruimte voor kinderen in deze leeftijdsgroepen. Wie na dit toernooi enthousiast is en interesse heeft in deelname aan proeftrainingen, is van harte welkom. We trainen op maandag- en donderdagavonden in sporthal Oosterbliek of sportzaal Heerenlaantje. Meer informatie hierover is beschikbaar op onze website, www.goba.nu."

Gorinchem Beweegt, namens de gemeente Gorinchem, zet zich in voor sportstimulering, een gezonde leefstijl en het versterken van burgerinitiatieven. Het team bestaat uit diverse beweegcoaches en beleidsmedewerkers die verschillende aspecten van sport en beweging ondersteunen en bevorderen in de gemeenschap. Deze samenwerking met Goba benadrukt hun toewijding aan het promoten van sport binnen Gorinchem.