Geweldig nieuws voor de Zangwerkplaats: Landelijke TV-uitzending voor Sinterklaasintocht in Gorinchem

Gepubliceerd op 26 oktober 2023 om 17:03

Het is een moment waar al vele jaren reikhalzend naar wordt uitgekeken in Gorinchem en omstreken: de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten. Dit jaar zal deze traditie echter een unieke wending nemen, want de Zangwerkplaats, onder leiding van Helga Buitelaar, zal niet alleen de Grote Markt opvrolijken, maar ook miljoenen Nederlanders via de nationale televisie bekendmaken met hun zangtalent.

Al vele jaren staat de Zangwerkplaats bekend om hun prachtige optredens op de Grote Markt, waar zij Sinterklaas en alle kinderen vermaken met hun zangkunsten. Dit jaar zal de Zangwerkplaats echter een landelijke bekendheid krijgen, aangezien de Sinterklaasintocht in Gorinchem als de landelijke intocht op televisie wordt uitgezonden. Miljoenen mensen in heel Nederland zullen kunnen genieten van de muzikale talenten van Helga Buitelaar en haar Zangwerkplaats.

Het spektakel begint bij de aankomst van de stoomboot, die zal afmeren buiten de Waterpoort. De Zangwerkplaats zal hier de feestvreugde verhogen en Sinterklaas en zijn gevolg welkom heten. Maar daarmee eindigt het niet, want het hoogtepunt van de dag zal zich afspelen op de Grote Markt, waar de Zangwerkplaats opnieuw zal schitteren. Dit bijzondere optreden zal niet alleen de inwoners van Gorinchem trots maken, maar de gehele stad zal haar gezamenlijke trots tonen wanneer zij Sinterklaas officieel verwelkomen in Nederland.

Helga Buitelaar, de bevlogen leider van de Zangwerkplaats, is verheugd en vereerd met deze kans: "Dit is een droom die uitkomt voor ons en we zijn ontzettend trots om Gorinchem te vertegenwoordigen bij de landelijke intocht. We hopen dat ons optreden bijdraagt aan de feestvreugde en de magie van Sinterklaas voor kinderen en volwassenen in heel Nederland."