Hartverwarmende en humorvolle film over werken in de zorg

Gepubliceerd op 30 oktober 2023 om 08:51

Woensdagavond 8 november organiseert het Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) in samenwerking met de gemeente Gorinchem de jaarlijkse Maand van Respect filmspecial. De avond staat in teken van een maatschappelijk relevant thema. De pers schreef enthousiast over de film Quand Tu Seras Grand, een warme komedie waarin generaties dichter bij elkaar komen.

Dat de druk in de zorg en kinderopvang hoog is,is alom bekend. Regisseursduo Andréa Bescond en Eric Métayer wilde dit thema op een warme liefdevolle wijze maar ook met humor in beeld brengen. Dat is hen bijzonder goed gelukt, de pers schreef lovende recensies en bezoekers zijn enthousiast. De hoofdrolspelers zorgen voor zowel vuurwerk als warmte en de kinderen en ouderen in de film veroveren je hart.

In de film Quand Tu Seras Grand is Yannick (Vincent Macaigne) verzorger in een woonzorgcentrum. Ondanks de werkdruk en de budgettaire beperkingen, blijft hij zich over de ouderen ontfermen met een aanstekelijk humeur en de nodige humor. Maar wanneer hij gedwongen wordt de eetzaal te delen met jonge leerlingen van de school in de buurt en hun begeleidster Aude (Aïssa Maïga), wordt de situatie nog ingewikkelder. Hun komst zet zijn leven en dat van de ouderen helemaal op z'n kop. Toch blijken de kinderen dat leven weer kleur te geven.

De Maand van Respect filmspecial op 8 november om 20.15 uurvindt plaats in Centraal Punt aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. Meer informatie & tickets via www.iffg.nl.

Verzorger Yannick ontfermt zich opgewekt over ouderen in het woonzorgcentrum in Quand Tu Seras Grand