Culturele zondag met folk en flamenco

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 08:50

Tijdens de Culturele Zondag op 12 november is er volop live muziek in diverse locaties. In Het Zevende Huis vinden om 15 en 16 uur optredens plaats van de band ‘Chimera’. Zij brengen een overtuigende mix van luisterlied en folkmet Keltische invloeden. Entree is een vrijwillige bijdrage.

In theater Peeriscoop is een concert van Matthieu Acosta, een virtuoos flamencogitarist die de enorme diversiteit van flamenco ten gehore brengt. Hij speelt originele composities en folkloristische muziek uit Zuid-Amerika, zonder dat hij breekt met de kaders van flamenco. Aanvang is 16 uur en de entree is € 15 inclusief consumptie en na afloop een hapjestafel. Donna Bastiaans en haar gezellige Meezing Café formule speelt in de wintermaanden in wisselende locaties. Dit keer in café Ayo ADK en de entree is gratis.

Een extra activiteit vindt plaats in voorheen restaurant Merwezicht op het Eind. Dit is de laatste dag van de expositie van kunstenaars van het Kunstcafé Rivierenland. Kijken naar kunst en nog even genieten van het unieke uitzicht. Op de dagbesteding locatie in de ULO aan de Zusterstraat 31 staat de creatieve ontwikkeling van de deelnemers van Outsider Art Syndion centraal.Diverse kunstenaars zijn aan het werk en vertellen erg graag over. Loop hier gezellig binnen en sluit de middag af bij buurman Peeriscoop.

Petit café la Caponnière heeft haar eerste expositie. Het zijn tekeningen van Lilian Carré. Dit is voor haar een crowdfunding project. Ze wil mensen vooral bewust maken en informeren over onderliggende redenen voor overgewicht. In de Burgstraat zijn de

galeries‘Sterke Kunst’, ‘Zeven & Twintig’ en ‘De Burgpoort’ geopend. In deze laatste exposeren drie nieuwe kunstenaars: edelsmid en fijnschilder Saskia van der Donk, schilder en illustrator Day van der Meer en fotograaf Annet Eikelboom. Galerie Kunst bij Karel is een ontmoetingsplek voor zowel beginnende als gevestigde kunstenaars en degenen die naar kunst op zoek zijn. Twee vaste kunstenaars Gerda van de Brug en Gundhild van Maanen ontvangen de bezoekers.

In de ateliers van Weverij Studio Roodenburg, molen De Hoop en het atelier voor clavecimbelbouw wordt men ontvangen om een kijkje te nemen in de keuken van deze ambachten. Nostalgie beleeft men in antiquariaat ‘De Juf’.Zij vieren het 5 jarig jubileum en daarom zullen er de hele maand november leuke aanbiedingen en acties zijn en er is iets lekkers voor iedereen die komt struinen tussen al het moois. 

Tenslotte is er volop beweging in beide musea. In het Hamelmuseum laten De Lingelappersde diverse manieren van het quilten zien en geven uitleg bij de quilts van de expositie. Het Gorcums Museum presenteert miniaturen in kunst en modelbouw. Met rijdende treintjes en een volop draaiende kermis. Erg leuk voor kinderen. Alle expo locaties zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl