Kung Fu en actrice Frieda Barnhard bij IFFG schoolfilms

Gepubliceerd op 6 november 2023 om 10:29

Op vrijdag 3 november bezochten circa 300 scholieren met hun docenten de Maand van Respect filmspecial bij het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG). De jaarlijkse vertoning is onderdeel van het IFFG filmeducatie programma en vond dit jaar plaats in theater De Waan van het Fortes Lyceum.

Het was een indrukwekkende dag voor de deelnemende scholieren, want als verrassing waren de hoofrolspelers van de films naar Gorinchem gekomen, om na afloop met de scholieren in gesprek te gaan. Na de film Kung Fu Leeuw vroegen de leerlingen honderduit aan de beide jonge acteurs over acteren, stunts en wat erbij komt kijken op de set. In de film heeft puber Jimmy (Tyrell Williams), die de beste Kung Fu leerling is, last van jaloezie wanneer Li Jié (Haye Lee) zijn plaats overneemt bij het dansen in de kop van de leeuw. Na enige tijd overwint hij zijn jaloezie en worden ze toch vrienden. De twee acteurs gaven als toegift een showtje van de Kung Fu sprongen, deelden handtekeningen uit en gingen met velen op de foto.

De VO leerlingen keken naar de geprezen jeugdfilm Kiddo, waarin Frieda Barnhard een hoofdrol speelt. Frieda is niet onbekend in Gorinchem, want zij zat hier op de middelbare school. Zij studeerde in 2018 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Frieda heeft al verschillende rollen in films, series en theaterstukken op haar naam staan. Ze vertelde de scholieren over het maakproces van de film en gaf tips aan leerlingen wat te doen als zij zelf ambities hebben om te acteren in een film.

Filmeducatie is een belangrijk onderdeel in het huidige onderwijs, samen met gemeente Gorinchem programmeert het IFFG jaarlijks films voor scholieren.

De Maand van Respect filmspecial voor volwassenen met de film Quand Tu Seras Grand vindt plaats op woensdagavond 8 november om 20.15 uur in Centraal Punt in Gorinchem. Meer informatie en tickets via www.iffg.nl.

In gesprek met actrice Frieda Barnhard na film Kiddo

Scholieren ontvangen handtekeningen en gaan op de foto met Tyrell Williams en Haye Lee van Kung Fu Leeuw

Scholieren stellen hun vragen aan acteurs van film Kung Fu Leeuw