Ozosnel laat Ozokoud Gorinchem verkennen

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 11:38

Bron: Hartje Gorcum

In de aanloop naar de langverwachte landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 18 november, heeft Ozosnel, het vertrouwde paard van de Goedheiligman, met volle overtuiging de winkelstraten van Hartje Gorcum verkend. Menig voorbijganger moest even in zijn of haar ogen wrijven om te bevestigen dat het inderdaad Ozosnel was die majestueus door de Gorinchemse straten paradeerde.

Het besef dat een goede voorbereiding het halve werk is, is niet alleen doorgedrongen tot de lokale winkels en horecagelegenheden, maar ook tot Ozosnel zelf. Omdat hij zijn Spaanse vriend Sinterklaas niet alleen kon laten in de voorbereidingen, heeft Ozosnel zijn Nederlandse penvriend Ozokoud ingeschakeld om de Sinterklaasroute alvast te verkennen. Een belangrijke vraag rees op: zijn de winkelstraten van Hartje Gorcum wel geschikt voor de gracieuze hoeven van een paard?

Onder de bezielende begeleiding van twee Pieten heeft Ozokoud met succes de binnenstad doorkruist, waarbij de winkelstraten van Hartje Gorcum volledig werden goedgekeurd voor de aankomende intocht. Dezelfde avond vlogen de Pieten terug naar Spanje om Ozosnel gerust te stellen en nog heel even te genieten van de Spaanse zon.

Foto’s: Anne Fotografie - Hartje Gorcum