Kerstwandeltheater 2023

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 14:23

Op zaterdag 16 december wordt in Gorinchem-Oost, voor de vierde keer, het Kerstwandeltheater georganiseerd. Het thema is: Hoop doet stralen. U loopt een route door de wijk Hoog Dalem met 10 tafereeltjes die een verhaal vertellen over schaduw, licht, hoop en vrede. Met toneel, muziek en zang wordt het kerstverhaal verbeeld door mensen uit de wijk. 

Zo zijn er Romeinse soldaten, herders met schapen en is er een engelenkoor. De route eindigt bij een levende kerststal in het Oosterlicht. Het bekende kerstverhaal komt tot leven tijdens de wandeling en is geschikt voor jong en oud.

Inschrijven

U dient zich hiervoor vooraf in te schrijven zodat het evenement soepel en in goede orde kan verlopen. Reserveer een starttijd via de knop hierboven te klikken. De starttijden vangen aan om 16:30 uur en eindigen om 19:30 uur. Per starttijd maakt een groep van maximaal 50 personen de wandeling onder begeleiding van een gids. U kunt zelf de door u gewenste starttijd kiezen. De groepen starten om de 10 minuten en de wandeling langs de 10 tafereeltjes duurt ongeveer 1,5 uur. Per registratie kunt u maximaal 5 personen aan melden. Na aanmelding ontvangt u een ticket ter bevestiging. Dit ticket dient u op 16 december op uw smartphone of tablet mee te nemen als bewijs van inschrijving.

Parkeren

Zorg dat u uiterlijk 10 minuten voor de genoemde starttijd aanwezig bent op het schoolplein van CBS het Kleurenlint op Kruithoorn 7. We raden u aan om, indien mogelijk, lopend of met de fiets te komen. Als u met de auto komt kunt u parkeren op de Kruithoorn of de parkeerplaats bij winkelcentrum Hoog Dalem. Vanaf daar is het slechts een paar minuten lopen.

Route

De groep krijgt aan het begin van de wandeling lichtjes mee zodat ze zichtbaar zijn in het donker. Zorg dat u als groep bij elkaar blijft en volg de aanwijzingen van de gids op. Bij drukke plaatsen is een verkeersregelaar die u helpt om veilig over te steken. De route loopt via Ruigenhoek, Steurgat, Blauwkapel, Laag Dalemseweg en Sabel terug naar de Kruithoorn en eindigt bij het Oosterlicht. Hier staat warme koffie, thee en chocomel voor u klaar.