Dock Live 2023 in Aanlegsteiger

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 09:29

Buurthuis De Aanlegsteiger bestaat al 60 jaar dit jaar. Het enige buurthuis binnen de vesting herbergt vele leuke activiteiten en zo ook dit jaarlijks akoestisch festival. Dock live dat voor de negende keer in het buurthuis wordt gehouden, was voorheen in de voormalige Haarhorst -daar werd het in 2002 voor het eerst gehouden – en daarna nog een aantal jaar in de Elzenhof in Dalem. 

Op dit muziekfeestje spelen voornamelijk lokale muzikanten. Zo akoestisch mogelijk dus zonder drumstel en met akoestische instrumenten, heel puur en intiem. Het is ook een jaarlijkse ontmoetingsplek van muzikanten en mensen die van akoestische muziek houden.

Heel gezellig en kenmerkend aan dit festival is dat iedereen wat te eten meeneemt voor op de grote tafel. De hele dag mooie live muziek en lekker eten, wat is er gezelliger dan dat.

Datum: 3 december

Elk jaar is er weer een verrassend programma. Deze keer kunnen we genieten van True Colors! Deze groep bestaat uit Barbara Pellencau, Cinzia Caffio, Nannette Bel en de virtuoze gitarist Walter de Lima. De dames spelen meestal in bandverband dus dit is een unieke kans ze op deze manier mee te mogen maken. 

Just Us komt uit de regio Utrecht en heeft familie in het Gorcumse. Daarom hebben wij ze al eerder op Dock Live mogen bewonderen. Nu in een aangepaste samenstelling. Ook dit wordt een verrassend optreden.

Onze opener is de band Now and Then. Dat bestaat uit muzikanten die velen nog kennen van het MuziekProjekt in de Haarhorst (nu CentraalPunt), van de Rockslag en van de vele bandjes die Gorinchem heeft gekend. Piet Spronk, Iwan Bonefaas, Arie van Steenis en Peter Rikkers spelen samen met gitaardokter Ben Stoffers liedjes van de Beatles in een akoestisch jasje.
Verder kunnen we optredens beleven van singersongwriter Su, kleine vrouw met grote stem en sterke songs, Esther de Bruin die we kennen van een Jim Groce-tribute op het hippiefestival -zij neemt wat muziekvrienden mee- en Werner Buijs die we van eerdere edities van het akoestische festival kennen, speelt solo en zingt weer de sterren van de hemel.
Onze afsluiter is het welbekende akoestische bandje de Vale Gieren! Zij komen van den overkant en brengen gezelligheid met hun opzwepende muziek.

Bedenk vast wat je gaat bereiden en meenemen aan eten en neem gezellig je familie en vrienden mee naar dit mooie festival! De entree is gratis maar er staat een donatiepot.

Programma

14:00 Now and then
15:00 Just Us
16:00 Werner Buijs
16:30 True Colors (foto)
17:30 Esther & friends
18:00 Su
19:00 Vale Gieren
20:00 einde

True Colors