Gorcums Winterfestijn: Opening overdekte IJsbaan op de Grote Markt

Gepubliceerd op 16 december 2023 om 10:24

Het is weer tijd voor een betoverende Hollandse winterervaring op de Grote Markt met de terugkeer van het Gorcums Winterfestijn en de geliefde overdekte ijsbaan rondom de fontein! Dit jaar belooft het evenement een onvergetelijke winterpret te bieden voor jong en oud.

Op vrijdagmiddag werd de ijsbaan feestelijk in gebruik genomen, zij het in een iets compactere opzet. De dag begon met een sponsorborrel gevolgd door enkele aankondigingen. In plaats van de gebruikelijke prachtige optredens met kunstschaatsen en andere festiviteiten, werd de officiële opening dit keer verzorgd door de jeugd. Met een enthousiast startschot betrad een groep jongeren, onder leiding van de kinderburgemeester, Cato de Lange, het ijs. Elk op hun eigen wijze verkenden zij de ijsbaan - sommigen voorzichtig langs de rand, anderen stoer en snel, en natuurlijk waren er ook de onvermijdelijke eerste valpartijen. Maar bovenal werd er genoten, terwijl ouders toekeken en talloze foto's maakten om deze kostbare momenten vast te leggen.

De ijsbaan blijft geopend tot en met zondag 7 januari, waar er weer een scala aan activiteiten wordt georganiseerd op en rondom de ijsbaan. Voor meer informatie over het programma en de activiteiten, bezoek onze website: Gorcums Winterfestijn.

foto's: GP-buro