Varkenmarkt in Gorinchem omgetoverd tot zee van Kerstmannen

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 10:36

De sfeer op de Varkenmarkt in Gorinchem was zaterdag een zee van rood toen meer dan 1000 Kerstmannen zich verzamelden voor een feestelijke loop over de vestingwallen. De klok sloeg 15.00 uur toen de stoet van enthousiaste deelnemers van start ging voor een 3 km lange route. Ondanks een kleine regenbui tijdens het rennen over de wallen, weerhield dit de deelnemers niet van hun enthousiasme en vastberadenheid om de finishlijn op de Varkenmarkt te halen.

Bij aankomst werden alle deelnemers beloond met de felbegeerde medaille als symbool van hun prestatie. Om op te warmen stonden er heerlijke erwtensoep, smakelijke rookworst en andere lekkernijen klaar voor de vermoeide maar voldane Kerstmannen. De hoogtepunten van de dag waren echter de onthulling van het ingezamelde geld en de daaropvolgende uitreiking van geldprijzen.

Een buit van maar liefst €24.950,- werd bijeengebracht. Dit bedrag werd verdeeld onder diverse landelijke en lokale goede doelen, evenals de deelnemende verenigingen. De Nierstichting en het Odensehuis in Gorinchem ontvingen elk een bedrag van €6.500,-, terwijl de Scheidsrechtersvereniging een waardevolle aanvulling van €800,- in hun kas mocht bijschrijven. De Waalrackers, een van de deelnemende verenigingen, zijn verheugd met hun opbrengst van €3.000,- en hebben al aangegeven volgend jaar zeker weer van de partij te zijn.

Dit evenement heeft niet alleen een onvergetelijke ervaring geboden aan de deelnemers maar heeft ook bijgedragen aan belangrijke maatschappelijke doelen. De organisatoren kijken al uit naar een nog grotere en succesvollere editie volgend jaar.

Video/Foto's: GP-TV / GP-buro