Opnieuw eindejaarsevent voor jongeren

Gepubliceerd op 30 december 2023 om 09:45

Meer dan 175 jongeren bezochten vorig jaar het eerste eindejaarsevent van The Mall Jongerenwerk, Stichting Boukie en Gorinchem Beweegt. De organisatoren blikken tevreden terug en daarom wordt het opnieuw georganiseerd. Dit jaar met een ruimere opzet, waardoor er op 31 december plek is voor zo’n 250 jongeren. Het eindejaarsevent vindt plaats op twee locaties: in de Oosterbliek en in Wijkcentrum Dalemplein.

In de Oosterbliek wordt onder begeleiding een toernooitje zaalvoetbal gespeeld. De Proxsys Cup stelt hun voetbaltempel hiervoor gratis beschikbaar. Buurtsportcoach Maikel Nijst: “Vanuit SNS Street Soccer, dat we wekelijks in alle wijken organiseren, willen we op oudejaarsdag alle jeugd de kans bieden om het jaar op een positieve manier af te sluiten. We maken ter plekke verschillende teams en spelen onderling een toernooitje. Hopelijk sluiten jongeren uit alle wijken aan.”

De activiteit is opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën; van 9.30-11.00 uur voor 9 t/m 12 jaar, van 11.00-12.30 uur voor 12 t/m 15 jaar en van 13.00-15.00 uur voor 16 jaar en ouder.

foto: Bram Schouwenburg (onder) en Romme de Rover (boven) kijken uit naar het lasergamen bij het eindejaarsevent

In de sporthal bij Wijkcentrum Dalemplein kunnen jongeren lasergamen, BMX-fietsen en straathandballen. Het lasergamen is van 13.00-16.00 uur en de BMX-clinic van 13.00-14:30 uur. Om 14.30 uur start de activiteit ‘straathandbal’, georganiseerd door Handbalvereniging Achilles.

In het wijkcentrum is er van 13.00-16.00 de mogelijkheid om een eigen linnen tas -tote bag- te ontwerpen en creëren. Ook kan er Just Dance worden gespeeld op de Nintendo Switch, EAFC24 op de PlayStation 5, tafelvoetbal en sjoelen, met daarbij een kop warme chocomel. De toegang tot het event is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Bram Schouwenburg is één van de vrijwilligers en bezoekt wekelijks op vrijdagavond de inloop van The Mall Oost, samen met zijn vriend Romme de Rover. Bram: “Net als vorig jaar help ik mee bij de lasergame-activiteit. Daar heb ik echt zin in. Ik ga ook meedoen met de BMX-clinic en heb al geoefend op de barspin, waarbij je het stuur ronddraait.”

Veiligheidspakketten 

Voor jongeren zijn op beide locaties, naast heerlijke oliebollen, ook veiligheidspakketten beschikbaar met daarin een vuurwerkbril, oordopjes, aansteeklonten, een afvalzak én tips voor het veilig afsteken van vuurwerk. Een veiligheidspakket is tussen 9.30-15.00 uur gratis af te halen bij sporthal de Oosterbliek aan de Doctor H.B. Wiardi Beckmanplein 60 en tussen 13.00-16.00 uur bij Wijkcentrum Dalemplein aan de Kruithoorn 3 (ingang sporthal).