Zangwerkplaats met Schemering

Gepubliceerd op 19 januari 2024 om 10:10

Op zaterdag 20 januari geven de Vocals van Zangwerkplaats Gorinchem een nieuwjaarsconcert in de Ontmoetingskerk, Stalkaarsen 19 met de titel: “Schemering”. Te gast zijn harpiste Coca Roman, dichteres Stilla Maris en het vrouwen ensemble van de Zangwerkplaats de “Sirenen”.

De entree is gratis. Er staat een hoed voor een vrijwillige donatie. Na afloop is er koffie, thee, fris en iets zelfgebakken lekkers.

Vanaf 20.00 kunt u een uur lang genieten van prachtige verstilde klanken, uitbundige harmonieën en mooi teksten. Er staat een hoed voor een vrijwillige bijdrage.

Het thema beweegt zich tijdens de opvoeringen in tekst en muziek vanuit het donker naar het licht. Zoals het donker van de winter over zal gaan in het licht van de lente.

De Vocals zijn een gevorderde groep amateurzangers onder leiding van Helga Buitelaar. Al eerder vielen zij op door hun verrassende muziekkeuzes en hun mooie samenklank. Ze zullen werk zingen van Ēriks Ešenvalds (met zingende glazen), Rheinberger, Schubert en Gjeilo, maar ook klinkt er muziek van George Harrison en de Pentatonix.

Dichteres Mirjam Wolters (Stilla Maris) spreekt niet alleen mooie woorden uit maar er worden ook teksten van haar hand gezongen door de Vocals. Ze zal zelfs een solo spelen op klarinet in een van haar eigen werken die Helga op toon gezet heeft.
Coca Roman komt uit de folkmuziekwereld, Ze speelt in “Kelten zonder grenzen” en is nogal eens met haar harp te vinden op allerlei folkfestivals.
Het vrouwen ensemble “De Sirenen” beleeft 20 januari hun eerste officiële optreden als groep. Ze zijn in 2023 gestart als zelfstandig onderdeel van de Zangwerkplaats.

Het zeer gevarieerd programma dus. U bent van harte welkom