Vanaf dit jaar stopt Botenbeurs en Open Havendag

Gepubliceerd op 15 januari 2024 om 11:40

Tot dit jaar organiseerde gemeente Gorinchem jaarlijks de Botenbeurs en de Open Havendag in en rondom de Lingehaven. Vanaf dit jaar stopt de gemeente met de organisatie en krijgen beide evenementen geen vervolg. Mits een andere partij de organisatie wil overnemen. 

De laatste jaren is de belangstelling voor beide evenementen door zowel bezoekers als deelnemende standhouders afgenomen. Daarnaast vraagt de organisatie van een dergelijk groot evenement steeds meer expertise. Daarom heeft de gemeente besloten zelf te stoppen met de organisatie

Ondanks lang verleden geen toekomst

Met al meer dan 30 edities is de Botenbeurs Gorinchem een begrip in de stad en omstreken geworden. Het evenement is een van de langstlopende evenementen op het gebied van bootverkoop. Evenals de Botenbeurs zal in 2024 ook de Open Havendag die sinds 1988 gehouden wordt, niet meer georganiseerd worden door de gemeente Gorinchem.

Botenbeurs Gorinchem en Open Havendag

Sinds de coronaperiode zijn de aanmeldingen van bedrijven en particulieren drastisch afgenomen. Het aantal bezoekers van de Botenbeurs was de laatste editie zeer beperkt. De Open Havendag leek nog wel succesvol door de komst van de Koninklijke Marine en Landmacht. Zonder de inzet van deze partners zijn de activiteiten rondom deze dag zeer beperkt en maakt het kwetsbaar voor de organisatie.

Bedanken

De evenementen hebben de afgelopen 30 jaar niet kunnen bestaan zonder de enorme bijdrage van deelnemers, partners en vrijwilligers uit de stad. Dankzij die hulp heeft de stad enorm genoten van deze evenementen in en rondom de Lingehaven. Samen bouwden we aan het succes en daar willen we iedereen hartelijk voor bedanken. Voor nu is het de hoogste tijd voor prachtige nieuwe initiatieven vanuit de stad.

foto regionaal archief: Botenbeurs in de jaren 90