Alleen maar genieten op veelzijdig Bazuin Nieuwjaarsconcert

Gepubliceerd op 16 januari 2024 om 13:24

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Bazuin was ronduit veelzijdig. Van groot orkest tot jeugdorkest en als toetje de Bazuin Big Band. Een programma met voor ‘elk wat wils’. 

Het grote orkest van de Bazuin (135 jaar) kwam vlot van start met de concertmars ‘Everest’ van Jacob de Haan. Het orkest speelde overtuigend onder enthousiaste leiding van Jos Jansen. De prachtige en sfeervolle accommodatie van De Bazuin leent zich prima voor een dergelijke uitvoering met een talrijk publiek dat genoot van wat er naast de overheerlijke oliebollen werd geboden. 

Na een aantal stukken mocht de jeugd in het grote orkest plaats nemen om vervolgens gezamenlijk een aantal stukken te spelen. De bekende ’Notenkrakersuite’ van Tsjaikovski, ‘Snow White’ en ’Soul Bossanova’ gaven gelijk een goede indruk dat de jeugd uit het opleidingsorkest BazzBrass al vaardig genoeg is om deze stukken te spelen. ,,Wordt ook hard aangewerkt”, gaf dirigent Sterre van Wijgerden het publiek mee.

Een korte toegift werd gedaan door de Bazuin Big Band met een sterk samengestelde kopersectie trompetten, trombones en een mooie saxgroep en ritmesectie. Een mooi podium voor enkele solisten van de band. De Big Band staat o.l.v. nestor Koos de Jong.

Huldiging

Voorzitter van de harmonie Hans Bos huldigde Jacqueline Hootsen met haar 50-jarig lidmaatschap en bedankte het publiek, de bloemen waren voor de jubilaris en dirigenten. Al met al was het weer een fijne muzikale avond. 

De volgende Bazuin-concerten staan in 2024 op het programma: 14 april Culturele zondag, 15 juni Vesting Jazz, 13 september Lingehavenconcert en 21 december 35e Kerstconcert.

foto's: Theo Bos