Koffie met...Esmeralda Klomp: verSTERKte taal!

Gepubliceerd op 20 januari 2024 om 11:58

In kader van de TAALWEEK Gorinchem komt Esmeralda Klomp: " Een taalbad voor je kleintje". vrijdag 9 februari naar De Rozenobel, Dukatenplein 2, Gorinchem voor Koffie met...

Dat taal belangrijk is weten we allemaal. Om te praten met elkaar, te vertellen wat je nodig hebt of hoe je je voelt, om een ander iets te vragen, om te leren of iets uit te leggen, taal heb je voor alles nodig. Maar hoe leer je taal? En hoe zorg je als ouder dat jouw kind voldoende taal heeft om zich te redden op school?

Wist je dat: wanneer je baby in je buik zit het al begint met het herkennen van klanken? Dat dit nodig is voor het leren van taal? Dat de eerste 2 jaar het allerbelangrijkst zijn in het leren van een taal? 

Aan de hand van vijf praktische tips gaan we in gesprek over hoe je zorgt voor een taalbad voor je kleintje.

(meer tekst onder foto)

eigen foto

Jantine, dé voorleesheld van de Ouder Kind Inloop is er vandaag ook! Het voorlezen van haar verhalen, sluit hier mooi op aan! Komen jullie luisteren?

De inloop is er voor ouders/verzorgers en kinderen van 0 tot 6 jaar. Om andere ouders te ontmoeten, inspiratie op te doen, om samen met je kind leuke dingen te ondernemen en voor informatie over het ouderschap. Geregeld komen professionals langs om met de ouders te praten over uiteenlopende onderwerpen die met opvoeden te maken hebben. De kinderen spelen of worden uitgedaagd door middel van spelletjes, creatieve activiteiten en (voor-)lezen. Het programma wordt samengesteld in een overleg tussen ouders/verzorgers, de LimonadeBrigade Gorinchem en professionals uit Gorinchem.

Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl