Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op 25 januari 2024 om 11:11

Met de Nationale Voorleesdagen worden ouders gestimuleerd om te blijven voorlezen aan hun kinderen (0-6 jaar) die dat zelf nog niet (goed) kunnen. Hoe meer baby’s en peuters voorgelezen worden, hoe groter de kans dat ze ook op latere leeftijd nog met veel plezier zullen lezen. Ook prikkelt voorlezen de fantasie, vergroot het de woordenschat van kinderen en zorgt het voor een beter taalgevoel.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden van 25 januari t/m 4 februari, lezen we voor uit het kleurrijke prentenboek "Help! Een verrassing", van Mirjam Bos. Dit boek is het prentenboek van het jaar 2024. 

Voorlezen

Bibliotheek Gorinchem organiseert op zaterdag 3 februari 2024 van 11:00 – 12:30 uur een hele leuke ochtend vol voorlezen en plezier. Kom gratis langs.

Programma

• Voorleessessie met de burgemeester: De ochtend begint met een bijzonder voorleesmoment door onze burgemeester. Een verhaal dat de verbeelding prikkelt en de ochtend vol avontuur inluidt.

• Verhalen in verschillende talen: Ook kunnen de kinderen genieten van een betoverend voorleesmoment in een andere taal.

• Vossenjacht in de Bibliotheek: Na de inspirerende verhalen begint het avontuur! Ga op jacht door de bibliotheek op zoek naar de verstopte vossen. Een interactief spel dat lezen en plezier combineert.

• Geniet van lekkernijen: Tussendoor kunnen de jonge avonturiers genieten van een smakelijk hapje en lekker drankje. Voor kinderen van 2 t/m 7 jaar. Aanmelden niet nodig.