Schoonmaakactie Kanaal van Steenenhoek

Gepubliceerd op 22 maart 2024 om 12:49

Tijdens de Landelijke Opschoondag, 23 maart,  organiseert burgerinitiatief Schoon Gorinchem samen met de Gorcumse Roeivereniging een schoonmaakactie op de oevers van het Kanaal van Steenenhoek. Doe je mee?

𝗗𝗲𝗲𝗹𝗻𝗮𝗺𝗲

Gratis en vrijwillig. Iedereen kan meedoen: jong en oud, lid of geen lid. De zuidoever van het kanaal loopt deels langs een drukke weg met veel autoverkeer en is dus minder geschikt voor kinderen. Aan de noordkant is er geen verkeer en kunnen er schapen lopen.

𝗔𝗮𝗻𝗺𝗲𝗹𝗱𝗶𝗻𝗴

Stuur een email naar 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗼𝗻𝗴𝗼𝗿𝗶𝗻𝗰𝗵𝗲𝗺@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺 met het aantal personen (kinderen graag apart vermelden) en evt. mobiele nr (voor bereikbaarheid tijdens schoonmaakactie). Dan kunnen we zorgen voor genoeg schoonmaakmaterialen en consumpties. Als je spontaan besluit om mee te doen op de dag zelf, ben je natuurlijk ook van harte welkom.

𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲𝘀

  • 𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁: Gorcumse Roei- & Zeilvereniging (GRZV), Kleine Landtong 3, 4201 HL Gorinchem
  • 𝗦𝗰𝗵𝗼𝗼𝗻𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗸𝗮𝗻𝘁: Beide oevers van het Kanaal van Steenenhoek in Gorinchem tussen de woonarken en de brug naar Schelluinen. Het lang gerekte gebied is verdeeld in verschillende trajecten.

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗮

  • 9:30 Start met koffie/thee/limonade, uitleg, verdeling trajecten, uitdelen schoonmaakspullen, 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝘁𝗿𝗮𝗷𝗲𝗰𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗶𝗴𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗿𝘃𝗼𝗲𝗿! 
  • 10:00-12:00 Schoonmaakactie kanaaloevers 
  • 12:00 Afval verzamelen op centrale punten mbv schapenboer 
  • 12:15-13:00 Schoonmaakmaterialen terugbrengen en evt. afsluiten op Roei met drinken en/of soep

𝗕𝗲𝗻𝗼𝗱𝗶𝗴𝗱𝗵𝗲𝗱𝗲𝗻

Laarzen of stevige waterdichte schoenen, kleding die vuil mag worden. Zelf meebrengen: rugzakje om een rol vuilniszakken in te doen, evt. eigen werkhandschoenen en veiligheidshesje (verplicht langs de weg aan de zuidkant!).
Schoonmaakspullen zoals grijpstokken, vuilniszakken, werkhandschoenen, veiligheidshesjes en afvalafvoer worden ter beschikking gesteld door Reinigingsdienst Waardlanden.
Schapenboer Madern helpt met een quad de afvalzakken te verzamelen.

Schoon Gorinchem