Orgelconcert rond Passie en Pasen in de Grote Kerk te Gorinchem

Gepubliceerd op 6 maart 2024 om 11:08

Arjan Versluis, de titularis van de Grote Kerk en stadsorganist van Gorinchem, zal op zaterdagmiddag 30 maart het beroemde Bätz/Witte-orgel bespelen. Sinds 1 maart 2019 is Versluis verbonden aan dit prachtige instrument.

Hiermee opent Versluis tevens de orgelserie 2024 in de Grote Kerk. De muziekcommissie is bijzonder verheugd dat dit jaar weer een orgelserie wordt gehouden in de Grote Kerk en dat naast de vaste organist, diverse andere toporganisten komen musiceren.

Deze middag staat in het teken van orgelliteratuur en improvisatie rond de passietijd, met werken van Johann Sebastian Bach, Johann Pachelbel en Gottfried August Homilius.

Versluis heeft orgel en improvisatie gestudeerd aan diverse conservatoria en is actief als docerend en uitvoerend musicus. Hij heeft een grote naam opgebouwd als organist en improvisator en ook diverse cd’s uitgebracht die door de vakpers uitstekend zijn ontvangen.

Arjan laat de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel zo goed mogelijk aan u horen. 

De deuren van de kerk zijn om 15:30 uur open. Het concert begint om 16:00 uur. De entree is vrij met een collecte na afloop van het concert. Na afloop is er ook een gezellig samenzijn waar u met elkaar en de organist kunt napraten.

Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem. Voor meer info en het concertprogramma: gorinchemorgelstad.nl.

eigen foto