Aqua Nederland 2024: Kennisprogramma en Innovatiebeurs in Evenementenhal

Gepubliceerd op 20 maart 2024 om 10:29

Van 19 tot en met 21 maart verwelkomt de Evenementenhal de jaarlijkse Aqua Nederland beurs. Dit jaar is Aqua Nederland 2024 een kennisprogramma verdeeld over twee theaters: het Watertheater en het Stedelijk Watertheater. Het programma, gericht op klimaatverandering, waterbeheer en duurzame ontwikkeling, biedt lezingen, workshops, debatten en meer.

Het doel van het programma is om waterkennis breed toegankelijk te maken. Het behandelt onderwerpen zoals drinkwater, proceswater, afvalwater en stedelijk water & rioolbeheer. Aqua Nederland hoopt zo een uitgebreid netwerk te creëren van mensen die zich inzetten voor het behoud van watervoorraden voor toekomstige generaties.

Onderaan in de beurshal zijn diverse leveranciers vertegenwoordigd op het gebied van water. Exposanten presenteren hier hun nieuwste producten aan professionals van waterschappen, drinkwaterbedrijven, gemeenten en industrie.

Op de bovenverdieping, genaamd Next Level, ligt de nadruk op kennisdeling, advies, innovatie en carrière, met speciale aandacht voor klimaatadaptatie. Hier zijn leveranciers voor stedelijk wateroplossingen, kennistheaters, de Innovatiestraat, kennispartners, onderzoeksinstituten en advies- en ingenieursbureaus te vinden.

De eerste dag van Aqua Nederland trok al veel bezoekers, waarbij de parkeerplaatsen rondom de Evenementenhal vol stonden. Er was voldoende toezicht om het parkeren in goede banen te leiden.

foto's: GP-buro