Ontdek de Geschiedenis van Gorinchem op de Expositie 'De NATO-brug over de Merwede'

Gepubliceerd op 14 april 2024 om 13:01

De Werkgroep Vesting Gorinchem nodigt alle geschiedenisliefhebbers uit om deel te nemen aan de spannende expositie 'De NATO-brug over de Merwede'. Deze boeiende tentoonstelling, samengesteld in samenwerking met vrijwilligers van Fort Altena, werpt een uniek licht op een fascinerend hoofdstuk uit de Koude Oorlog en viert tevens 75 jaar NATO.

Vanaf 20 april tot en met 26 mei 2024 zullen bezoekers de kans krijgen om via foto's en een meeslepende videopresentatie meer te weten te komen over de uiterst geheime plannen voor een militaire noodbrug over de Merwede. De expositie markeert niet alleen een belangrijke historische gebeurtenis, maar biedt ook een boeiende kijk op de rol van de NATO in de regio.

De lancering van de expositie valt samen met het Landelijke Weekend van het Verdedigingserfgoed, gepland op 20 en 21 april 2024. Tijdens dit weekend zullen de Gorinchemse vestingbouwwerken opengesteld worden voor het publiek, met leden van de Werkgroep Vesting Gorinchem die klaar staan om meer inzicht te geven in de rijke geschiedenis van de stad.

Bezoekers kunnen niet alleen de expositie bezoeken, maar ook deelnemen aan gratis stadswandelingen die in april van start gaan, geleid door ervaren gidsen die de verborgen verhalen van Gorinchem onthullen.

De Werkgroep Vesting Gorinchem is een gewaardeerd onderdeel van de Historische Vereniging Oud-Gorcum. Voor meer informatie over het programma, openingstijden en hoe u zich kunt aanmelden voor activiteiten, nodigen wij geïnteresseerden uit om de websites van de Werkgroep Vesting Gorinchem en de Historische Vereniging Oud-Gorcum te bezoeken.