Leefstijlfestival Gildenplein

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 09:05

Gorinchem staat op het punt om te bruisen van energie en gezondheid tijdens het Gorinchem Gezond Week Leefstijlfestival. Het hoogtepunt van deze week is ongetwijfeld het Leefstijlfestival op 15 mei, dat plaatsvindt van 14.30 tot 20.00 uur op het GildenpleinHet evenement belooft een dag vol inspiratie en informatie te worden voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren.

Het festival geeft bezoekers de kans om kosteloos gezondheidstests te doen, zoals bloeddruk-, cholesterol-, BMI- en conditiemetingen, en om te spreken met deskundige leefstijlcoaches. Ook zullen er stands zijn die informatie bieden over voeding, lichaamsbeweging, ontspanning/slaap en zingeving/sociaal welzijn.

Speciale gasten, zoals Redouan Ait Chitt, Esmay Usmany, Jaap Seidell en Lili Genee, zullen aanwezig zijn om hun kennis te delen en de bezoekers te inspireren.

Het Leefstijlfestival biedt naast de hoogtepunten ook verschillende pleinen met thema's zoals beweging, voeding, ontspanning/slaap en zingeving/sociaal. Bezoekers kunnen informatie verkrijgen bij diverse stands, zich laten schminken met een fruitthema, en zich aanmelden voor activiteiten na 15 mei. Dit omvat workshops voor stressreductie via ademhalingstechnieken, Start-to-FitWalk cursussen, Chinese yoga (Chi Neng Qigong), tuinieren, voedingsworkshops en veel meer.

Voor jongere bezoekers is er buiten een speciaal free running parcours van Tantum Freerunning, opgezet in samenwerking met The Mall, en de "Ik-stop-nu-bus" van het Trimbos Instituut, een initiatief om te helpen stoppen met roken.