Succesvolle lancering van The Hunt in Gorinchem

Gepubliceerd op 26 april 2024 om 09:59

Op woensdagavond 25 april gaf burgemeester Reinie Meliissant het startschot voor het allereerste opwindende en uitdagende evenement genaamd The Hunt, dat plaatsvond in wijkpark Het Haagje. Dit unieke evenement, een samenwerking tussen de Politie, Gorinchem Beweegt en The Mall, trok maar liefst 150 jeugdige deelnemers.

De deelnemers van The Hunt werden uitgedaagd om zich door de wijk te bewegen en tegelijkertijd uit handen van de politie te blijven. De inschrijving werd op 8 april gesloten nadat het maximumaantal van 150 deelnemers al was bereikt. Tijdens The Hunt gingen jongeren op zoek naar drie geheime locaties om een stempel te bemachtigen, terwijl ze constant alert moesten zijn om de politie te ontwijken. Een spannende race tegen de klok en de autoriteiten! Werd je aangetikt door een agent of boa, dan was het game over voor je.

Deelnemers aan The Hunt moesten tussen de 11 en 17 jaar oud zijn en in Gorinchem wonen. Hoewel burgemeester Melissant nog een paar woorden tot de "boefjes" wilde richten, waren deze voor de officiële start al weggerend en verdwenen in de wijk. Vijf minuten later gaf zij het startsein aan de politie en de BOA's, die te voet, per fiets en op motoren achter de jeugd aan gingen. Zelfs enkele agenten in opleiding namen deel aan het evenement.

Dit spannende evenement markeert een succesvolle samenwerking tussen lokale instanties en biedt jongeren een unieke kans om samen te komen, plezier te hebben en hun vaardigheden te testen. De politie hoopt met deze avond tussen hen en de jeugd aan te halen.

Niet iedereen bleek de krant met de aankondiging van The Hunt te hebben gelezen. In de wijk hoorde je zelfs voorbijgangers die mogelijk verontrust waren door de aanwezigheid van zoveel politie en EHBO-teams in de omgeving. Gelukkig werden ze snel door anderen op de hoogte van het evenement.

Onder de 150 deelnemende jongeren waren er slechts 3 die erin slaagden uit handen van de politie te blijven. Nummer één van hen kreeg werd beloond met een grote trofee, gevuld met snoep, als erkenning voor zijn prestatie.

Als blijk van waardering voor hun inspanningen hebben de winnaars van De Hunt Gorinchem niet alleen een leuke prijs ontvangen, maar krijgen ze ook de unieke kans om een dagje achter de schermen te kijken bij de politie.

video: GP-TV