Jubileumconcerten Gorcums Boys Choir ter ere van 10-jarig bestaan

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 10:11

Het jaar 2024 markeert een bijzonder jubileum voor de Stichting Gorcums Boys Choir: al tien jaar lang staat dit prachtige koor onder leiding van Jeroen Bal op de podia. Om dit te vieren, organiseren we twee speciale jubileumconcerten: op 11 mei in de Oude Kerk van Zwijndrecht en op 25 mei in de Grote Kerk van Gorinchem.

Tijdens deze bijzondere uitvoeringen zal het Gorcums Boys Choir opnieuw het Gloria van Antonio Vivaldi ten gehore brengen. Vivaldi componeerde dit Gloria oorspronkelijk voor een dameskoor, maar het Gorcum Boys Choir zal het stuk uitvoeren in een volledige koorbezetting met jongens en mannen, in samenwerking met het Gorcums Symfonieorkest. Een selectie van instrumentalisten uit het orkest zal zorgen voor een kleine Barokbezetting. Daarnaast zullen enkele jongens uit het koor de soli en duetten vertolken.

Na tien jaar en vele concerten heeft het koor inmiddels meer dan 140 koorwerken op zijn naam staan. Tijdens de jubileumconcerten zullen enkele hoogtepunten uit dit repertoire worden uitgevoerd, waaronder prachtige anthems van componisten zoals Byrd, Vaughan Williams, Wood en Sweelinck.

Het concert zal worden begeleid door Arjan Versluis, de Gorcumse Stadsorganist.

Details jubileumconcerten:

  • 11 mei, 20:00 uur: Oude Kerk, Zwijndrecht
  • 25 mei, 20:00 uur: Grote Kerk, Gorinchem

Entree: €15 per persoon vanaf 13 jaar, inclusief een consumptie. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk.