Indrukwekkende Dodenherdenking in Gorinchem ondanks Slecht Weer

Gepubliceerd op 6 mei 2024 om 08:35

Ondanks de dreigende weersomstandigheden vond op zaterdagavond 4 mei een ontroerende Dodenherdenking plaats in Gorinchem. De gemeenschap kwam samen in de Grote Kerk, ondanks het feit dat de Koninklijke Harmonie De Bazuin vanwege de weersverwachting moest afzeggen.

De avond begon met een sfeervolle bijeenkomst in de Grote Kerk, waarna een ingetogen stoet zich vanuit de kerk begaf naar het monument Buiten de Waterpoort. Slagwerkgroep Progresso (v/h. Volharding) liep, zoals al jaren hiervoor, met de dodenmars. Bij het monument droeg Kinderburgemeester Guus Verburg een aangrijpend gedicht voor.

Ondanks dat wegens regen De Bazuin dwong af te zeggen vanwege hun instrumenten, bracht trompettist Hans Bos, voorzitter van De Bazuin, met zijn trompet de taptoe en het Wilhelmus ten gehore. Naast Progresso en de Vrijheidsklok waren dit de enige muzikale klanken tijdens de herdenking.

Na de inspirerende toespraken werden diverse kransen gelegd, waarbij de gemeente Gorinchem de eerste was die haar respect betuigde. Na afloop van het ceremoniële gedeelte verzamelden de aanwezigen zich opnieuw in de Grote Kerk, waar Muza Valiaddinzade op piano een ontroerend herdenkingsconcert gaf.