Drakenboot spektakel in Lingehaven

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 18:07

Bereid je voor op een dag gevuld met opwinding, vertoon en een vleugje rivaliteit, want op 1 juni verandert de Gorcumse Lingehaven in het toneel van een onvergetelijk evenement: de Drakenbootraces! Dit lokale festijn staat garant voor leven in de brouwerij en belooft een spectaculaire ervaring te worden voor elke bezoeker.

Ongeveer twintig teams, bestaande uit professionals en zogenaamde fun-teams, zullen meedoen aan de waterwedstrijden. De drakenboot, een indrukwekkende open kano van 14 meter lang, zal het strijdtoneel vormen voor maximaal 18 peddelaars per team. Met een trommelaar die het ritme bepaalt en een ervaren stuurman aan het roer, worden deze races een spectaculaire belevenis voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.

Extra prijs voor gaafste kleding

Maar dat is nog niet alles! Dit jaar is er ook een speciale prijs voor het team met de gaafste outfit, zowel op het water als aan wal. Dus geef je creativiteit alle ruimte en zorg dat jouw team de show steelt!

Wist je dat de drakenboot zijn oorsprong vindt in China? Daar vinden ook indrukwekkende wedstrijden plaats! Drakenbootracen is geworteld in een eeuwenoude Chinese traditie, en het is prachtig om te zien hoe deze traditie in Nederland wordt voortgezet.

Laat dit spektakel niet aan je voorbijgaan! Kom op 1 juni naar de Lingehaven in Gorinchem en beleef een dag vol adrenaline, teamspirit en spanning. Voor meer informatie over het evenement en deelname, bezoek www.drakenboot.nl.