Ontdek en Beleef op Loevestein tijdens het Pinksterweekend

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 11:46

Dit Pinksterweekend, tijdens 'Dag van het Kasteel', verwelkomt Slot Loevestein bezoekers voor een magische tijdreis. Met het thema 'Aan tafel' dit jaar, worden gasten uitgenodigd om de rijke historie van het kasteel te verkennen, middeleeuwse gerechten te proeven en te genieten van diverse activiteiten voor alle leeftijden.

De keuken van het kasteel heeft een eigen verhaal; het ging van een middeleeuws kasteel naar een staatsgevangenis in de 17e eeuw, vervolgens naar een soldatenverblijf, en is nu een Rijksmuseum en Werelderfgoed. Tijdens het Pinksterweekend zijn bezoekers welkom om de keuken binnen te gaan en verrast te worden door de geuren en smaken uit oude tijden. Van de open haard die eeuwenlang voor maaltijden zorgde tot de ruimtes waar voedsel werd gerookt, ademt elke hoek van de keuken geschiedenis uit.

Loevestein biedt naast culinaire ervaringen ook een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Kinderen kunnen deelnemen aan de speurtocht 'Help Hugo zoeken' en zo het kasteel en de vesting verkennen, waar ze kennismaken met de drie historische figuren van Loevestein: ridder Dirc, gevangene Hugo en soldaat Thomas. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om interactieve opdrachten uit te voeren en de tentoonstelling 'Opgegraven' te bezoeken, waar ze sporen uit het verleden kunnen ontdekken.

Een hoogtepunt van het Pinksterweekend is de recent geopende tentoonstelling "Tegenpolen | Verschillend Verbonden". Deze expositie biedt een intrigerende kijk op historische conflicten, zoals de strijd tussen Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt, en legt verbanden met de huidige discussies over polarisatie en diversiteit.

Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op de website van Slot Loevestein.