Leefstijl festival

Gepubliceerd op 16 mei 2024 om 11:51

Gorinchem bruiste gisteren van energie en gezondheid tijdens het Gorinchem Gezond Week Leefstijlfestival. Het hoogtepunt van deze week vond plaats op 15 mei, toen het Gildenplein van 14.30 tot 20.00 uur het decor vormde voor een inspirerende en informatieve dag gericht op het verbeteren van gezondheid en welzijn.

Het festival gaf bezoekers de gelegenheid om gratis gezondheidstests te ondergaan, zoals bloeddruk-, cholesterol-, BMI- en conditiemetingen. Bovendien was er de mogelijkheid om te overleggen met deskundige leefstijlcoaches en informatie in te winnen over voeding, lichaamsbeweging, ontspanning/slaap en zingeving/sociaal welzijn bij verschillende informatiestands.

Het Lifestyle Festival bood verschillende pleinen met thema's zoals beweging, voeding, ontspanning/slaap, en zingeving/sociaal welzijn. Bezoekers konden genieten van schminken in fruitthema, informatie inwinnen bij diverse kramen, en zich aanmelden voor activiteiten die na 15 mei zullen plaatsvinden.

Voor de jongere bezoekers hadden Tantum Freerunning en The Mall een speciaal free running parcours ingericht. Dit parcours werd enthousiast gebruikt, vooral nadat de twee scholen in hetzelfde gebouw uitgingen en de jongeren het ontdekten.

De inwoners van Gorinchem werden niet alleen geïnformeerd, maar ook gemotiveerd om een gezonder en actiever leven te leiden.