Feestelijk Jubileumconcert 135 jaar De Bazuin

Gepubliceerd op 18 mei 2024 om 10:28

De Bazuin viert 135 jaar! Een feestelijk jaar dat zou beginnen met deelname aan het Jazz Festival en het Lingehavenconcert. Helaas zijn deze concerten afgelast. Nu staat het jubileumconcert gepland op vrijdag 13 september in de Grote Kerk van Gorinchem. Het wordt een aaneengesloten concert zonder pauze, met zeer verrassende elementen en solisten.

Met medewerking van dirigent Jos Jansen, violiste Çisem Özkurt, trompettist Floris Onstwedder, sopraan Sabine Kirsten en zanger/presentator Tommy Netten.

  • Locatie: Grote Kerk, Gorinchem.
  • Datum: Vrijdag 13 september 2024.
  • Aanvang: 20.00 uur, zonder pauze. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Vrije zitplaatsen.
  • Entree: € 13,50 per persoon.

Kaarten zijn ook beschikbaar in Gorinchem bij Primera Arkelstraat en Bruna Piazza Center.

Çisem Özkurt – viool
Çisem Özkurt is een van de meest veelzijdige violisten van Nederland. Het zou bijna onmogelijk zijn als je haar niet hebt gezien bij een concert of in een online samenwerking. Of het nu in het Concertgebouw, de Ziggo Dome of op een stadsplein in Europa is, Çisem toont haar veelzijdige muzikale talenten, prachtige klanken en stralende glimlach. Ze is een inspiratie voor ons hele ensemble." - Mirabeau Strings

Floris Onstwedder – trompettist
"Zonder twijfel een van de beste spelers van zijn generatie" - Prof. Frits Damrow, voormalig solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Sabine Kirsten – sopraan
Sabine Kirsten heeft solozang gestudeerd aan het Conservatorium van Alkmaar en haar studie voortgezet bij Wout Oosterkamp en Charlotte Riedijk. Sabine's repertoire is uiterst veelzijdig. Met haar warme sopraanstem heeft ze de sopraanpartijen gezongen in vele religieuze werken, waaronder de Matthäus-Passion, het Weihnachtsoratorium, vele cantates en het Magnificat van J.S. Bach.

Tommy Netten – zang/presentatie
Tommy Netten begon al op jonge leeftijd met zingen. "Ik moet bezig blijven. Weet je, als ik een show heb georganiseerd en alles gaat goed, het publiek geniet en alles valt op zijn plaats, dan sta ik daar soms met tranen in mijn ogen naar te kijken. Ja, ik ben nogal emotioneel."