Swan Market keerde terug naar de Groenmarkt in Gorinchem

Gepubliceerd op 20 mei 2024 om 13:18

Het KNMI had voor Pinkstermaandag code geel uitgevaardigd voor delen van het land, maar desondanks hadden de deelnemers de markt op de Groenmarkt opgebouwd. Er waren nauwelijks lege plekken te vinden.

Het leek erop dat veel bezoekers de buienradar hadden geraadpleegd en zagen dat het weer bij aanvang van de markt het gunstigst was. Daarom waren zij, net als de fotograaf, al om 11.00 uur bij de start op de markt.

Bezoekers konden op de Swan Market genieten van een divers aanbod bij stands met handgemaakte artikelen, zoals sieraden, speelgoed, kinderkleding en huisdecoratie, naast vintage items en kunst. Foodtrucks en live muziek waren eveneens aanwezig. Voor de kinderen waren er verschillende activiteiten beschikbaar.

Ondanks de weersvoorspellingen leek het weer steeds beter te worden, en op het horecaplein werden meer tafels en stoelen neergezet voor het genieten van een hapje en een drankje.

Helaas bleek rond twaalf uur dat Buienradar toch gelijk had; de regen nam toe en in de verte kondigde zich zelfs het onweer al aan.

De fotograaf was ook naar huis en dat is de reden dat het weer voor de rest van de dag niet gemeld kon worden in dit artikel.

Dit was de vierde keer dat de Swan Market in Gorinchem plaatsvond.