Zwerfafval rapen tijdens PeuterCafé Buiten de Waterpoort

Gepubliceerd op 24 mei 2024 om 12:28

Op woensdag 5 juni is het thema 'zwerfafval' het focuspunt bij het PeuterCafé. Ouders en verzorgers met hun peuters zijn van harte uitgenodigd om tussen 10:00 en 12:00 uur samen te komen Buiten de Waterpoort.

Tijdens deze ochtend kunnen de peuters op een speelse manier zwerfafval verzamelen, uitgerust met een grijpstok, handschoenen en een reflecterend hesje. Dit initiatief stimuleert het bewustzijn over afval en het belang van het gebruik van de prullenbak vanaf een jonge leeftijd.

Terwijl de peuters bezig zijn, kunnen de ouders en verzorgers genieten van een kopje koffie of thee en in gesprek gaan met milieucoach Nelleke Gouw van Waardlanden. Zij zal inzicht geven in het verminderen van afval en het correct scheiden van grondstoffen, wat zowel voordelig is voor het milieu als voor de portemonnee.

Nelleke biedt praktische tips en advies voor het aanpakken van de uitdagingen die het voorkomen en scheiden van restafval met zich meebrengen. Zij voorziet ook in alle materialen die nodig zijn voor het verzamelen van afval, zodat de peuters direct aan de slag kunnen.

Voor meer informatie over het programma, bezoek www.limonadebrigade.nl. Let op: deze ochtend is de locatie Buiten de Waterpoort. Let op: de locatie voor deze bijeenkomst is Buiten de Waterpoort.

eigen foto