Succesvolle Maritime Industry met 9.000 bezoekers

Gepubliceerd op 4 juni 2024 om 10:51

De achttiende editie van de vakbeurs Maritime Industry is op 28, 29 en 30 mei 2024 bezocht door 9.000 vakprofessionals. In totaal presenteerden ruim 350 exposanten zich op deze driedaagse vakbeurs voor de maritieme industrie in Evenementenhal Gorinchem. Ook zamelde de beursorganisatie weer geld in voor een goed doel, wat dit jaar resulteerde in maar liefst €20.000 voor Mercy Ships. De volgende editie van Maritime Industry is op 20, 21 en 22 mei 2025.

‘We kijken terug op een zeer geslaagde editie van Maritime Industry. Het blijft telkens weer een feest om dit event in het bruisende hart van de binnenvaart te organiseren. De vakbeurs is een mix van traditie, innovatie en kennisdeling. Het is mooi om te zien dat alle facetten van de branche hier te vinden zijn en dat het een ontmoetingsplek is voor iedereen die de binnenvaart een warm hart toedraagt. Wij zijn als organisatie erg tevreden over deze editie, maar ook onze exposanten zijn erg positief. Dat heeft er bijvoorbeeld in geresulteerd dat meer dan 80% van alle exposanten al tijdens de beurs hun deelname voor 2025 bevestigd hebben. Dat is een ongelofelijk aantal, waar we enorm trots op zijn’, zegt Malou Weststrate namens Maritime Industry.

Voor het tweede jaar op rij vond het Career Event plaats op de vakbeurs. Dit initiatief op de tweede beursdag bood kansen voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Het Career Event werd opnieuw drukbezocht en de organisatie ontving veel positieve geluiden, waardoor het voor herhaling vatbaar is. Ook het nieuwe Innovatieplein op Next Level werd goed ontvangen. Hier werden baanbrekende technologieën en innovaties gepresenteerd. Ook konden bezoekers stemmen op de meest toonaangevende innovatie. De winnaar werd MarFlex met hun Smart Pumping Solution, dit is een systeem voor het gelijktijdig, automatisch en energiezuinig lossen van meerdere tanks op een schip dat vloeibare lading vervoert.

Ieder jaar wordt er ook een goed doel in de schijnwerpers gezet. Dit jaar was dat Mercy Ships. Er werd een Charity lunch georganiseerd en fondsen geworven voor de aanschaf van nieuwe meerlijnen voor de Global Mercy, het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld. Tijdens de beurs werd in totaal maar liefst €20.000 ingezameld.

De negentiende editie van Maritime Industry is op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 mei 2025 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.maritime-industry.nl.