Home » Gemeente » Qbuzz rijdt vanaf 27 juni aangepaste dienstregeling

Qbuzz rijdt vanaf 27 juni aangepaste dienstregeling

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 08:30

Om de komende periode een voorspelbare en betrouwbare dienstregeling aan te bieden aan reizigers rijden er vanaf 27 juni minder treinen en bussen in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Dit door personeelstekort.

In delen van de regio wordt vanaf maandag 27 juni 2022 een aangepaste dienstregeling gereden. Door de beperkte inzetbaarheid van personeel, o.a. door de krapte op de arbeidsmarkt en de vakantieperiode, is het niet mogelijk om de reguliere dienstregeling te blijven rijden.

Daardoor vallen nu soms onverwacht of op het laatste moment ritten uit. Door de dienstregeling op voorhand aan te passen, wordt onverwachte uitval voorkómen en kun je als reiziger vertrouwen op de dienstregeling in de reisplanners.

Alle wijzigingen op een rij

  • Vanaf maandag 13 juni opent het vernieuwde Zuidplein en is onze nieuwe instaphalte voor R-net 491 en streekBuzz 92 en 192 perron G
  • Vanaf maandag 27 juni rijdt de MerwedeLingelijn 1x per half uur in plaats van 1x per kwartier. De tussenritten die rijden tussen Dordrecht en Gorinchem op maandag t/m zaterdag vervallen.
  • Vanaf zaterdag 2 juli rijdt de stadsBuzz Dordrecht in de daluren en op zaterdag 1x per half uur.
  • Vanaf maandag 4 juli rijden R-net lijnen 416, 488, 489 en 491 1x per half uur in de daluren
  • Vanaf 9 juli rijden de R-net lijnen 416, 488, 489, 491 op zaterdag vanaf 20:00 1x per uur. SnelBuzz 388 rijdt vanaf dan de hele zaterdag 1x per uur.

  De zomerdienstregeling staat gepland in de periode vanaf 3 juli tot en met 20 augustus. Bovenstaande wijzigingen zijn extra op de zomerdienstregeling. We proberen uiteraard zo min mogelijk reizigers te raken. Reizigers in alle gebieden houden de mogelijkheid gebruik te maken van het openbaar vervoer.

  Zoals in veel meer sectoren kampen wij en de OV-sector ook met krapte op de arbeidsmarkt. Door collegialiteit en flexibiliteit is het toch nog lange tijd gelukt de dienstregeling te handhaven. 

  Echter in deze periode van vakantie en door krapte bij uitzendbureaus lukt dat ons de komende periode niet. Om reizigers wel die zekerheid te geven dat hun bus of trein rijdt, hebben we de dienstregeling op voorhand aangepast en kunnen we ze wel een betrouwbaar netwerk leveren. We zijn daarnaast zelf volop nieuwe chauffeurs aan het werven en bieden opleidingen aan om ervoor te zorgen dat ons personeelsbestand op korte termijn aangevuld wordt.

  Weten wat dit voor jouw reis betekent? Check de reisplanners voor vertrek.


  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.