Centrale Uitlees Ruimte gaat sluiten

De Centrale Uitlees Ruimte. kortweg CUR gaat dicht. Vanuit de CUR werden op monitors van alles in de gaten gehouden. Dit gebeurt vanuit een gebouw dat achter station Gorinchem is gelegen. Met veel trots opende de gemeente Gorinchem in 2005. De CUR groeide uit tot een controlepost waar men de stations van de MerwedeLingelijn, de parkeergarage Kweeklust, Kazerneplein en andere parkeerplaatsen konden uitkijken. Daarnaast worden de 7 bedrijventerreinen in Gorinchem via camera's gecontroleerd en de pollers (inzinkbare palen) die de binnenstraten afsluiten voor autoverkeer. Tevens staan er camera's rond het stadhuis.

Lees meer »

Gorinchems Sportspektakel

Op vrijdag 23 september vindt de eerste editie van het Gorinchems Sportspektakel plaats. Tijdens dit evenement wordt de Gorinchemse sportwereld in het zonnetje gezet, waarbij we aandacht schenken aan Sport, Bewegen en Lifestyle. Kom kijken, ervaren en beleven!

Lees meer »

Welzijnspunt Gorinchem wijst je de weg

We hebben allemaal weleens een hulpvraag. Bijvoorbeeld over wonen, huishouden, gezondheid, mantelzorg, tijdsbesteding, geldzaken en werk, vrijwilligerswerk of iets anders. Maar waar kunt u dan precies terecht voor hulp, regeling, dienst of activiteit? Om u hierbij op weg te helpen, is er het Welzijnspunt. De medewerkers van het Welzijnspunt verwijzen u door naar de juiste plek, instantie of organisatie en weten wie u (verder) kan helpen binnen de gemeente Gorinchem. 

Lees meer »

Start aanpassen en plaatsen verzamelcontainers

Vanaf woensdag 13 juli beginnen de gemeente Gorinchem en Waardlanden met de werkzaamheden die nodig zijn voor de invoering van het nieuwe afval- en grondstoffenbeleid. We passen de inworpopeningen van de ondergrondse verzamelcontainers voor restafval en pmd (plastic verpakkingen, metaal en drankpakken) aan. De openingen van de containers gaan van 80 liter naar 60 liter. Ook plaatsen we nieuwe verzamelcontainers voor gft (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten) bij flats en appartementencomplexen.

Lees meer »

Dick van Zanten ontvangt gemeentelijke onderscheiding de Schouderklop

Vrijdag 8 juli nam het college van B en W 2018 – 2022 van gemeente Gorinchem afscheid. Tijdens de afscheidsbijeenkomst op het stadhuis ontving Dick van Zanten uit handen van burgemeester Melissant de Schouderklop, een eervolle en belangrijke gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een zilveren ornament. Van Zanten ontving de Schouderklop als blijk van waardering voor zijn decennia lange inzet voor de stad.

Lees meer »

Onthulling Witte Anjer Perkje

Vrijdagmorgen onthulde burgemeester Reinie Melissant, in het bijzijn van Veteranen uit Gorinchem, een Witte Anjer Perkje in de buurt van het oorlogsmonument Buiten de Waterpoort.

Lees meer »

Tranen bij afscheid wethouders

Nadat donderdagavond de nieuwe wethouders en raadsleden waren geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering, waarmee Gorinchem een nieuw college van burgemeester en wethouders heef voor de periode 2022-2026, werd vrijdagmiddag afscheid genomen van de oude wethouders.

Lees meer »