Nieuwe college gemeente Gorinchem geïnstalleerd

Gorinchem heeft een nieuw college. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 7 juli zijn vijf nieuwe wethouders geïnstalleerd. Daarmee heeft de gemeente Gorinchem een nieuw college van burgemeester en wethouders voor de periode 2022-2026. Voorafgaand aan de installatie presenteerden de coalitiefracties het coalitieakkoord ‘Voor Gorinchem!’.

Lees meer »

De Bliekenbike, voor elkaar – naast elkaar

In Gorinchem is vanaf april 2022 een duofiets te leen; de Bliekenbike. Ken je iemand die opbloeit van een rondje fietsen, maar dat nu (even) niet kan? Wil je als vrijwilliger, naaste of zorgverlener met iemand een toertocht maken? Meld je dan aan en reserveer deze elektrische fiets. Een persoon stuurt en beiden trappen. Groot voordeel van de Bliekenbike: je kunt makkelijk met elkaar praten omdat je naast elkaar zit. Zo rijd je samen gezellig én gezond een rondje door Gorinchem en omgeving.

Lees meer »

Veteranen krijgen Witte Anjer Perk

De "Witte Anjerperkje-Ambassadeurs" van het Nationaal Comité Veteranendag zetten zich, elk op hun eigen manier, in om elke gemeente aan te sporen een Witte Anjer Perk aan te leggen ter ere van de veteranen in Nederland. 

Lees meer »

Foutje …… Bedankt

Bij een van de belangrijkste kruispunten op Wijdschild staan op dit moment een wirwar van gele borden. Diverse wegversperringen zijn een ramp voor mensen met een beperking. Er lijkt geen einde te komen aan de werkzaamheden.  Sommige bewoners moeten als voetganger een heel parcours afleggen om bijvoorbeeld iets bij de daar gevestigde snackbar te komen. Voor de meeste mensen betekend dit dat zij drie keer de kruising over moeten steken. 

Lees meer »

Gemeenteblad meldt voornemen wegslepen voertuigen

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maakt bekend dat zij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en artikel 170, lid 1, van de Wegenverkeerswet voornemens is het volgende 2 voertuigen weg te slepen: Peugot 206 met Frans kenteken BS-009-LL en Volkswagen met Pools kenteken SRC 7YF6.

Lees meer »

Bankje in Brielle onthuld ter nagedachtenis aan Martelaren van Gorcum

Brielle - Vrijdag 24 juni onthulde locoburgemeester André Schoon van gemeente Brielle op het Gorcumplein in zijn gemeente samen met burgemeester Melissant van gemeente Gorinchem een bankje ter nagedachtenis aan de Martelaren van Gorcum. Het bankje is geschonken door gemeente Gorinchem en is een initiatief van Estate Invest.

Lees meer »

Veilig blijven fietsen met Doortrappen

Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen wil ouderen helpen zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Ook de gemeente Gorinchem heeft zich aangesloten bij Doortrappen. De gratis fietstraining op woensdag 29 juni is een onderdeel van het programma Doortrappen.

Lees meer »

Ondermijningsbus rijdt door Gorinchem

Donderdag 30 juni gaat team Veiligheid van gemeente Gorinchem op pad met de Ondermijningsbus. Op die dag staat de bus op een drie plekken in Gorinchem. Heeft u signalen over drugscriminaliteit in uw buurt? Vermoedt u dat er bij u in de straat hennep geteeld wordt? Heeft u zicht op verdachte transacties of panden? Of wilt u gewoon eens weten wat ondermijning is? Kom dan langs bij de Ondermijningsbus. Medewerkers van de gemeente gaan graag met u in gesprek.

Lees meer »