Nieuw Integraal Veiligheidsplan voor Gorinchem vastgesteld

De gemeenteraad van Gorinchem heeft donderdag 26 januari 2023 het nieuwe Integraal Veiligheidsplan (IVP) 2023-2026 vastgesteld. Het nieuwe veiligheidsplan is ontwikkeld in samenwerking met veiligheidspartners, inwoners en gemeenteraad. Onder de noemer Samen maken we Gorinchem veiliger zet de gemeente zich de komende vier jaar in voor vijf belangrijke thema’s.

Lees meer »

Glasvezel voor heel de stad

Gorinchem krijgt glasvezel door heel de stad. Het bedrijf E-fiber start vanaf 30 mei met de aanleg. Naar verwachting zijn de werkzaamheden binnen twee jaar (medio 2024) afgerond en is iedereen die dat wil aangesloten.

Lees meer »

Nationale Voorleesdagen in de bieb

Het is feest in de Bibliotheek Gorinchem! Kom op zaterdag 4 februari naar de VoorleesHighLimo in de bieb. In samenwerking met de LimonadeBrigade organiseren we van 10:30 tot 12:00 uur een feestelijk programma in het thema van de Nationale Voorleesdagen. Kom je ook?

Lees meer »

Holocaust herdenking Gorinchem op 29 januari

Op zondag 29 januari vanaf 13:00 zal er bij het Joods monument een herdenking gehouden worden voor de slachtoffers van de holocaust. Naast diverse toespraken kunnen geïnteresseerden tot slot bloemen, kransen of stenen leggen bij het monument. 

Lees meer »

In week 2 werkzaamheden aan aanlegpontons Riveer

In week 2 (9 t/m 13 januari) worden de aanlegsteigers in Werkendam, Hardinxveld, Woudrichem en Gorinchem vervangen door nieuwe pontons. Eerder werd het nieuwe ponton al geplaatst in Sleeuwijk. Dit is nodig zodat er in de toekomst ook elektrische veren aan kunnen meren.

Lees meer »

Nieuwjaarsduik Dinnershow

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen om leuke dingen te doen en mensen te ontmoeten. Of juist om je, met mensen die je al wel kent, zomaar onder te dompelen in een feestje! In de Stadskamer Gorkum kan dat allemaal op deze avond, de 20e januari 2023!

Lees meer »

Vrijwilliger worden? Kom naar de Proeverij op 3 februari!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de maatschappelijke organisaties in Gorinchem. Gelukkig zijn er veel mensen die zich enthousiast voor deze organisaties inzetten. Maar er zijn altijd extra handen nodig. Daarom organiseert het vrijwilligerssteunpunt Gorinchem op 3 februari een Proeverij. 

Lees meer »

Burgemeester Melissant ontvangt boek ‘Voor elk gesprek het juiste antwoord’

Op 13 januari 2023 nam burgemeester Melissant in het gemeentehuis van Gorinchem het boek in ontvangst Voor elke gesprek het juiste antwoord. Marcel Dassen van Authenticiteit in beeld is de auteur van dit boek. Marcel Dassen is al 10 jaar gespreksleider bij Gorinchem in dialoog waarvan burgemeester Melissant ambassadeur is. Het eerste exemplaar overhandigde Marcel aan de burgemeester.

Lees meer »