Oproep: creëer je eigen minibos om de hoek!

De gemeente Gorinchem en IVN Natuureducatie willen ook het komende jaar een Tiny Forest aanleggen, een minibos ter grootte van een tennisbaan. Een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en een egel schuilt. Waar buurtbewoners bijkletsen in het groen en een nabijgelegen school de mogelijkheid heeft om buiten les te geven.

Lees meer »

Calamiteitendienstregeling op maandagmiddag 20 maart

Vanwege ingeplande werkzaamheden aan één van onze schepen zullen we op maandag 20 maart vanaf 14.15 uur volgens calamiteitendienstregeling varen. Dit betekent dat we op de vaarroutes Gorinchem-Sleeuwijk en Gorinchem-Hardinxveld iets minder vaak varen dan normaal.

Lees meer »

Vanaf nu regio Gorinchem nog beter bereikbaar door nieuwe Donkey deelfietsen

Vanaf vandaag zijn Gorinchem en de treinstations in Hardinxveld, Arkel en Leerdam nog beter bereikbaar dankzij nieuwe deelfietsen van Donkey Republic. Gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouders Marjo Molengraaf, Johan Quik, Arjan Meerkerk, Joop van Montfoort en namens Qbuzz Cornelis Uijl trapten op 9 maart gezamenlijk af met een rondje door Gorinchem op de nieuwe deelfietsen.

Lees meer »

Sint zoekt hulp

Stichting Sint en Piet Gorinchem is op zoek naar vrijwilligers die tijdens de intocht willen mee helpen als ondersteuning. Wat het precies inhoudt is dat je o.a. zorgt voor het logistieke gedeelte bijv. dat de dranghekken op zijn plaats staan.

Lees meer »

"Gezond de Winter door"

In samenwerking en vooral danzij de Gemeente Gorinchem loopt er op de Voedselbank het project ‘Gezond de Winter door’. Hierin biedt de Voedselbank Gorinchem voor alle klanten complete maaltijden aan. In de vorm van alle juiste producten voor het bijbehorende recept mee te geven aan de mensen, natuurlijk zorgen zij dat het recept van die week ook beschikbaar is voor iedereen. De Voedselbank probeert hierin zoveel mogelijk rekening te houden met de eetwensen van de klant!

Lees meer »

Kinderen aan de slag met elektronisch afval tijdens E-waste Race

In Nederland wordt meer dan de helft van de totale hoeveelheid elektronisch afval nog niet gerecycled. Dat is zonde, want het zit vol met waardevolle materialen en grondstoffen. Recyclen kan beter door het gemakkelijker én leuker te maken. Daarom organiseert Waardlanden samen met de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden de E-waste Race.

Lees meer »