Week tegen Eenzaamheid

In Gorinchem hebben we van 29 september tot en met 6 oktober extra aandacht voor elkaar tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Onder de noemer ‘Kom erbij’ nodigen wij u van harte uit mee te doen aan een van de gratis activiteiten die we organiseren in de stad. U mag ook altijd iemand uitnodigen om met u mee te gaan. Met wie gaat u samen iets moois beleven?

Lees meer »

Cadeaubon voor besparing energiekosten

Vindt u duurzaamheid belangrijk én wilt u besparen op uw energiekosten? Gemeente Gorinchem verstrekt cadeaubonnen ter waarde van €60,-. Met de cadeaubon kunt u eenvoudig energiebesparende producten aanschaffen

Lees meer »

Start voorlichtingscampagne ‘Voorkom de rat in de stad’

Vanaf 17 september start de gemeente Gorinchem met de voorlichtingscampagne ‘Voorkom de rat in de stad’. Ook Poort6, het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) en Natuurcentrum Gorinchem doen mee aan deze campagne. Samen willen zij inwoners laten zien hoe zij de stad schoon en gezond houden. Om zo met elkaar rattenoverlast te voorkomen in Gorinchem.

Lees meer »

Caribabad heeft problemen met energiekosten

Ook ons eigen Zwemparadijs, Caribabad, heeft problemen met het betalen van de energiekosten. Waren deze kosten in 2021 nog €.388.000,--, in 2023 zou dit wel op €.1.500.000,-- kunnen komen. Een bedrag waarbij sluiting van het bad wel eens noodzaak kan worden.

Lees meer »

Gorinchems Sportspektakel

Gisteren, vrijdag 23 september, vond de eerste editie van het Gorinchems Sportspektakel plaats. Tijdens dit evenement wordt de Gorinchemse sportwereld in het zonnetje gezet, waarbij aandacht wordt geschonken aan Sport, Bewegen en Lifestyle. 

Lees meer »

Botenbeurs 2022

De Botenbeurs vindt ieder jaar plaats op de laatste vrijdag en zaterdag van september. Met ruim 30 voorgaande edities is het één van de langstlopende evenementen op het gebied van bootverkoop. Door corona kon het evenement twee jaar op rij niet doorgaan, maar in 2022 kunnen we eindelijk weer een  evenement neerzetten in en rond de Lingehaven.

Lees meer »

Botenbeurs Gorinchem: voet- en fietsveren varen ieder half uur

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september is voor de drieëndertigste keer de Botenbeurs in Gorinchem, na twee jaar afwezigheid. Het evenement voor iedereen die warmloopt voor de watersport. Op de traditionele braderie die zaterdag rondom de haven plaatsvind, vind je onder andere rommelmarktschatten, tweedehands scheepsartikelen, nautische bedrijven en foodtrucks. Riveer vaart je er ieder half uur naartoe.

Lees meer »

Gratis hulp bij belastingzaken

Om meer mensen te kunnen helpen, is het steunpunt Belastingdienst in Gorinchem voortaan langer en vaker open: van maandag tot en met donderdag van 09:00 - 16:00 uur. U kunt gratis een afspraak maken.

Lees meer »