Gemeenten Molenlanden en Gorinchem verkennen nieuwe zoeklocaties windenergie

De gemeenteraden van Gorinchem en Molenlanden hebben donderdag 25 mei 2023 de uitgangspunten voor de verkenning naar nieuwe windzoeklocaties in RES regio Alblasserwaard vastgesteld. Na het stopzetten van de verkenningen van de zoeklocaties Avelingen en A15-Oost door het college en de raad van Gorinchem is deze nieuwe verkenning naar mogelijke windlocaties nodig om het regionale bod voor windenergie in 2030 vanuit RES Alblasserwaard 1.0 te verwezenlijken.  

Lees meer »

Zwem4daagse Gorinchem - zwem met ons mee!

De jaarlijkse zwemvierdaagse wordt dit jaar gehouden van 23 t/m 26 mei. Deze wordt gehouden in het Caribabad, Bataafsekade te Gorinchem. Zin om 4 dagen lang 250 meter (10 banen) mee te zwemmen. Zwem dan  met ons mee!

Lees meer »

Wensuitreiking van Gorinchem Maakt Blij?

Het evenement in de binnenstad is afgelopen en dat moet gevierd worden met een gezellig evenement. Tijdens de wensuitreiking krijgen de winnaren te horen wat zij gewonnen hebben. De middag start met een optreden van dansstudio LaRizz. 

Lees meer »

Vandaag is het de Internationale Dag van het Licht

Een dag om stil te staan bij het belang van licht in ons dagelijks leven en om de wetenschap en technologie achter licht te eren. Neem onze verlichtingsprojecten in Gorinchem, zoals de Grote Kerk en Toren, Kanselpoort, Arkelpoort met het Paardenwater, de entree Buiten de Waterpoort en Molen de Hoop.

Lees meer »

Waardlanden helpt inwoners met afval verminderen en nog beter scheiden

Waardlanden start met de campagne “Lekker opgeruimd”. De uitgebreide campagne wijst inwoners op de noodzaak om restafval te verminderen. En moedigt mensen aan hun eigen afval en belangrijke grondstoffen thuis nóg beter te scheiden. Want minder restafval is belangrijk voor het milieu en de portemonnee. De campagne draagt bij aan het doel om de hoeveelheid restafval per inwoner flink omlaag te krijgen, naar maximaal 100 kilogram in 2025. Dit is een daling van 132 kilogram per persoon per jaar ten opzichte van 2020. Waardlanden werkt hiervoor samen met de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden.

Lees meer »

Lentefair op Typhoon terrein

Op vrijdag 12 mei vond er een lentefair plaats in Gorinchem. Bezoekers konden een informatiemarkt bezoeken, deelnemen aan workshops en behendigheidsspellen en hun gezondheid laten testen. Ook konden zij deelnemen aan een rollatorloop, waarbij zij een parcours over de atletiekbaan moesten lopen.

Lees meer »