Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

Eind februari verstuurt de gemeente de belastingaanslagen voor het jaar 2023. Op het aanslagbiljet staan verschillende belastingaanslagen. Welke voor u gelden, ligt aan uw persoonlijke situatie. Het kan gaan om de volgende belastingen:

Lees meer »

Pas op! Vogelgriep

Deze winter is de vogelgriep in ons gebied nooit helemaal weg geweest. Helaas is deze besmettelijke ziekte nu weer duidelijk aan het toenemen bij vogels. Zieke of dode vogels kan je direct melden via telefoonnummer 085-0441199 van Dierenambulance Vianen. Zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar.

Lees meer »

Gorinchems Sportspektakel stop

Na elf edities is het doek gevallen voor het Gorinchems Sportspektakel. Uit een evaluatie en onderzoek onder lokale sportverenigingen bleek een tanende belangstelling voor het evenement, voorheen bekend als het Gorcum Sportgala.

Lees meer »

Afspraak maken of annuleren

Als u een afspraak wilt maken voor een reisdocument of rijbewijs kunt u meestal binnen 3 weken bij de gemeente terecht. U kunt uw document na 6 werkdagen ophalen. Veel zaken online kunt u online regelen via deze website. Dat gaat vaak sneller dan persoonlijk langskomen in het stadhuis. Kunt u het niet online regelen? Maak dan een afspraak. 

Lees meer »

Dag iktoon, hallo cultuurmaand!

Weet je het nog? De Langendijkroute, Op volle toeren, Kunst voor het Raam? Al jaren dé succesnummers van iktoon. Die houden we erin. Maar er komt meer. Vanaf dit jaar bieden we in de maand juni amateurkunst én professionele culturele partijen een podium om te shinen. Geniet van verrassende optredens, ontroerende concerten en doe mee met de gratis lessen en workshops. Maak kennis met de Cultuurmaand. Doe je mee?

Lees meer »

Verkennen windenergie in Gorinchem

Gemeente Gorinchem werkt samen met gemeente Molenlanden aan de Regionale Energiestrategie (RES) Alblasserwaard. Voor de opwekking van duurzame elektriciteit draagt windenergie 49% bij aan het totale bod. Dit is 564 TJ. Op dit moment is 18% van ons RES-bod voor

Lees meer »

Drukte aan de balies voor reisdocumenten

Veel mensen moeten in 2024 hun paspoort of identiteitskaart vernieuwen, ook inwoners van Gorinchem. Hierdoor is het nu druk bij de publieksbalies in het stadhuis en kunnen de wachttijden oplopen. Maak daarom ruim op tijd een afspraak bij de gemeente. Hierdoor voorkomt u dat u in de problemen komt, met bijvoorbeeld uw vakantie.

Lees meer »

Praktische bijeenkomst over gasvrije warmte oplossingen in de Donken

Energiecoöperatie De Knotwilg uit Gorinchem en de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland slaan de handen ineen om bewoners van de Gorkum te helpen verduurzamen. Woon je in de Dalemse Donken? Wil je samen met andere bewoners in je wijk energie besparen en (op termijn) gasvrij wonen? Doe dan mee met ‘Samen Gorkum Gasvrij’. 

Lees meer »

Vogelgriep neemt weer toe

Deze winter is de vogelgriep in ons gebied nooit helemaal weg geweest. Helaas is deze besmettelijke ziekte nu weer duidelijk aan het toenemen bij vogels. Zieke of dode vogels kunt u direct melden via telefoonnummer 085-0441199 van de Dierenambulance Vianen.

Lees meer »

Hervatting van Werkzaamheden aan de Dalemsedijk in Gorinchem

De gemeente Gorinchem kondigt aan dat de werkzaamheden aan de Dalemsedijk worden hervat. Vanaf maandagochtend 12 februari zal de dijk tussen de binnenstad en de Vestingweg weer afgesloten zijn voor al het verkeer. Voetgangers en fietsers vanaf 12 februari weer om moeten lopen en om moeten fietsen.

Lees meer »
2 juni 2023
1 juni 2023

Buurtbemiddeling

De meeste mensen wonen prettig naast elkaar. Maar soms gaat er iets mis en hebben buren last van elkaar. Vaak beginnen de irritaties met een kleinigheid. Door niet of niet goed met elkaar te praten kan zo’n kleinigheidje uit de hand lopen en het woonplezier behoorlijk verpesten.

Lees meer »
31 mei 2023
29 mei 2023
27 mei 2023

Gemeenten Molenlanden en Gorinchem verkennen nieuwe zoeklocaties windenergie

De gemeenteraden van Gorinchem en Molenlanden hebben donderdag 25 mei 2023 de uitgangspunten voor de verkenning naar nieuwe windzoeklocaties in RES regio Alblasserwaard vastgesteld. Na het stopzetten van de verkenningen van de zoeklocaties Avelingen en A15-Oost door het college en de raad van Gorinchem is deze nieuwe verkenning naar mogelijke windlocaties nodig om het regionale bod voor windenergie in 2030 vanuit RES Alblasserwaard 1.0 te verwezenlijken.  

Lees meer »
22 mei 2023
19 mei 2023

Zwem4daagse Gorinchem - zwem met ons mee!

De jaarlijkse zwemvierdaagse wordt dit jaar gehouden van 23 t/m 26 mei. Deze wordt gehouden in het Caribabad, Bataafsekade te Gorinchem. Zin om 4 dagen lang 250 meter (10 banen) mee te zwemmen. Zwem dan  met ons mee!

Lees meer »

Wensuitreiking van Gorinchem Maakt Blij?

Het evenement in de binnenstad is afgelopen en dat moet gevierd worden met een gezellig evenement. Tijdens de wensuitreiking krijgen de winnaren te horen wat zij gewonnen hebben. De middag start met een optreden van dansstudio LaRizz. 

Lees meer »
18 mei 2023
17 mei 2023