Kinderburgemeester Guus onthult portret

Op woensdagmiddag 28 februari heeft de gloednieuwe kinderburgemeester zijn portret onthuld in de eregalerij, als de vierde kinderburgemeester van Gorinchem. Guus Verburg is nu vereeuwigd als nummer 4 in de reeks van kinderburgemeesters. Hij werd vergezeld door zijn ouders, andere familieleden en vriendjes bij zijn bezoek aan het stadhuis.

Lees meer »

Overlijden van oudste man in Gorinchem, Jaap Göbel

Jaap Göbel, de oudste man in de stad, is op 105-jarige leeftijd overleden. Het overlijden vond plaats op 19 februari.  Geboren in Indonesië, trad Jaap Göbel in 1938 toe tot het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). In 1950 vestigde hij zich samen met zijn vrouw Jeanne in Gorinchem, waar ze een nieuw leven begonnen en vier zonen kregen. 

Lees meer »

Wonen en zorg in Gorinchem. Wat vindt u belangrijk?

Hoe blijft Gorinchem een fijne woonplaats, ook voor mensen die ouder worden of meer ondersteuning of zorg nodig hebben? Wat voor een soort woningen zijn daarvoor nodig? Hoe kunnen we een buurt het beste inrichten? Waar gebeurt dat al goed en waar kan dat nog beter? En hoe kunnen we dat samen verbeteren?

Lees meer »

Lezing Kim Putters uitgesteld

De geplande lezing over Brede Welvaart en Gezondheid, verzorgd door Kim Putters, die op 6 maart in het Van der Valk Hotel in Gorinchem zou plaatsvinden, wordt uitgesteld. Dit besluit komt voort uit de nieuwe (tijdelijke) rol van Kim Putters als informateur bij het vormen van een nieuw kabinet.

Lees meer »

Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

Eind februari verstuurt de gemeente de belastingaanslagen voor het jaar 2023. Op het aanslagbiljet staan verschillende belastingaanslagen. Welke voor u gelden, ligt aan uw persoonlijke situatie. Het kan gaan om de volgende belastingen:

Lees meer »

Inloopbijeenkomst herinrichting Banneweg

Op maandag 11 maart van 18.00 tot 21.00 uur vindt op het stadhuis een inloopbijeenkomst plaats voor belangstellenden over het voorlopig ontwerp voor herinrichting Banneweg. Het werk staat gepland voor het tweede kwartaal van 2025 en wordt in 2026 opgeleverd.

Lees meer »

Pas op! Vogelgriep

Deze winter is de vogelgriep in ons gebied nooit helemaal weg geweest. Helaas is deze besmettelijke ziekte nu weer duidelijk aan het toenemen bij vogels. Zieke of dode vogels kan je direct melden via telefoonnummer 085-0441199 van Dierenambulance Vianen. Zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar.

Lees meer »

Gorinchems Sportspektakel stop

Na elf edities is het doek gevallen voor het Gorinchems Sportspektakel. Uit een evaluatie en onderzoek onder lokale sportverenigingen bleek een tanende belangstelling voor het evenement, voorheen bekend als het Gorcum Sportgala.

Lees meer »

Afspraak maken of annuleren

Als u een afspraak wilt maken voor een reisdocument of rijbewijs kunt u meestal binnen 3 weken bij de gemeente terecht. U kunt uw document na 6 werkdagen ophalen. Veel zaken online kunt u online regelen via deze website. Dat gaat vaak sneller dan persoonlijk langskomen in het stadhuis. Kunt u het niet online regelen? Maak dan een afspraak. 

Lees meer »

Dag iktoon, hallo cultuurmaand!

Weet je het nog? De Langendijkroute, Op volle toeren, Kunst voor het Raam? Al jaren dé succesnummers van iktoon. Die houden we erin. Maar er komt meer. Vanaf dit jaar bieden we in de maand juni amateurkunst én professionele culturele partijen een podium om te shinen. Geniet van verrassende optredens, ontroerende concerten en doe mee met de gratis lessen en workshops. Maak kennis met de Cultuurmaand. Doe je mee?

Lees meer »

Verkennen windenergie in Gorinchem

Gemeente Gorinchem werkt samen met gemeente Molenlanden aan de Regionale Energiestrategie (RES) Alblasserwaard. Voor de opwekking van duurzame elektriciteit draagt windenergie 49% bij aan het totale bod. Dit is 564 TJ. Op dit moment is 18% van ons RES-bod voor

Lees meer »
2 juni 2023
1 juni 2023

Buurtbemiddeling

De meeste mensen wonen prettig naast elkaar. Maar soms gaat er iets mis en hebben buren last van elkaar. Vaak beginnen de irritaties met een kleinigheid. Door niet of niet goed met elkaar te praten kan zo’n kleinigheidje uit de hand lopen en het woonplezier behoorlijk verpesten.

Lees meer »
31 mei 2023
29 mei 2023
27 mei 2023

Gemeenten Molenlanden en Gorinchem verkennen nieuwe zoeklocaties windenergie

De gemeenteraden van Gorinchem en Molenlanden hebben donderdag 25 mei 2023 de uitgangspunten voor de verkenning naar nieuwe windzoeklocaties in RES regio Alblasserwaard vastgesteld. Na het stopzetten van de verkenningen van de zoeklocaties Avelingen en A15-Oost door het college en de raad van Gorinchem is deze nieuwe verkenning naar mogelijke windlocaties nodig om het regionale bod voor windenergie in 2030 vanuit RES Alblasserwaard 1.0 te verwezenlijken.  

Lees meer »
22 mei 2023
19 mei 2023

Zwem4daagse Gorinchem - zwem met ons mee!

De jaarlijkse zwemvierdaagse wordt dit jaar gehouden van 23 t/m 26 mei. Deze wordt gehouden in het Caribabad, Bataafsekade te Gorinchem. Zin om 4 dagen lang 250 meter (10 banen) mee te zwemmen. Zwem dan  met ons mee!

Lees meer »

Wensuitreiking van Gorinchem Maakt Blij?

Het evenement in de binnenstad is afgelopen en dat moet gevierd worden met een gezellig evenement. Tijdens de wensuitreiking krijgen de winnaren te horen wat zij gewonnen hebben. De middag start met een optreden van dansstudio LaRizz. 

Lees meer »
18 mei 2023
17 mei 2023